DEBATT

Skolebyård Inga Marte Thorkildsen (SV) sløser med skattepengene våre og tar ikke ansvar, mener skribenten.
Skolebyård Inga Marte Thorkildsen (SV) sløser med skattepengene våre og tar ikke ansvar, mener skribenten.

– Millionfest til direktører, smuler til lærerne

Det er nå på tide med en opprydning, og innføring av edruelig økonomisk styring av Oslo og ikke minst et løft for lærerne og elevene i Oslo-skolen.

Publisert

Dagbladet har i en rekke saker pekt på hvordan omorganisering og oppbemanning med 28 direktører i utdanningsetaten koster flesk og bruk av amerikansk coaching.

Det er ikke rart at vi reagerer på Inga Marte Thorkildsen, skolebyråden fra SV, sin ansvarsfraskrivelse av direktørenes pengefest, mens skolen selv spinker og sparer i en mer krevende hverdag i epidemien enn noen gang før.

Samtidig går skolebyråd Thorkildsen ut i VG og uttaler at «Jeg har f… ikke det oljefondet å stikke hånden nedi. Hun er fornøyd med at hun har klart å skjerme skolenes driftsbudsjett for kutt neste år, og noen satsning eller økning blir det ikke.

Det er fristende å ta frem Margaret Thatchers berømte sitat «The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money».

Byrådet sløser

For under pandemien, ble byrådets sløsing med offentlige midler svært synlig:

Subsidiering av elsykler, innføring av gratis vegetarmat i skolen, tilskudd til hønsehold i bygårder, ny kommunal bybonde, milliardsatsing på trikk, og gratis aktivitetsskole til stadig flere, uansett inntekt.

Selv med innført eiendomsskatt (nå snuser byrådet jammen også på ny boligskatt for sekundærboliger), økning av bompenger (selv om utslippene i Oslo har økt to år på rad), dobling av beboerparkering, innkjøp av boliger og kjøp av flotte private velfungerende barnehager og sykehjem til titalls av millioner av kroner – for å drive dem dyrere i kommunal regi.

På tide med en opprydning

Kollektivbilletter er ikke blitt billigere, tross valgkampløfter fra MDG om 20 prosent kutt i prisene, byrådet får rekordstore overføringer fra staten, inkludert korona-hjelp fra regjeringen (som byrådet budsjetterer med, for å frigi midler som det kan sløse vekk).

På toppen kommer avsløringene om dårlig økonomisk styring innen skolesektoren som perler på en snor.

Det er nå på tide med en opprydning, og innføring av edruelig økonomisk styring av Oslo og ikke minst et løft for lærerne og elevene i Oslo-skolen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS