Hevder ektefellen forgiftet ham: — Jeg foretok da selv en oppsummering av bevisene sammen med mine barn. Konklusjonen var at det var min ektefelle som sto bak, sier høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy.
Hevder ektefellen forgiftet ham: — Jeg foretok da selv en oppsummering av bevisene sammen med mine barn. Konklusjonen var at det var min ektefelle som sto bak, sier høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy.

Høyesterettsdommeren ble akuttinnlagt på Ullevål. Nå hevder Jens Edvin Skoghøy (67) at ektefellen forgiftet ham

Jens Edvin A. Skoghøy (67) er nummer to i rang i Høyesterett og professor i jus. Nå hevder 67-åringen at ektefellen forgiftet ham tidligere i høst. — Jeg foretok selv en oppsummering av bevisene. Konklusjonen var at min ektefelle sto bak, sier Skoghøy.

Publisert

Det er nettstedet Rett24 som først omtalte historien om høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy (67), som hevder han ble forgiftet av sin ektefelle tidligere i høst.

Den svært erfarne dommeren i Høyesterett forteller at han ble akuttinnlagt på Ullevål sykehus med et illebefinnende 18. oktober i år.

— Overlege ville ikke at jeg skulle dra hjem

— Blodprøven viste rester av et bedøvende middel. Eksakt hvilket vet man ikke, det tar noen måneder å analysere, sier han til Rett24.

— Men jeg har ikke tatt noen form for smertestillende siden en trafikkulykke i 2001, forteller Skoghøy.

Høyesterettsdommerens familie tok kontakt med Oslo-politiet noen dager etter innleggelsen, og ifølge Rett24 er det satt i gang en etterforskning.

Selv er ikke 67-åringen i tvil om hva som har skjedd.

Jens Edvin A. Skoghøy flankert av Toril M. Øie (til v.) og Kirsti Coward (til h.) under en høyesterettssak i 2010.
Jens Edvin A. Skoghøy flankert av Toril M. Øie (til v.) og Kirsti Coward (til h.) under en høyesterettssak i 2010.

— Det fantes bare en forklaring, og det var at stoffet var tilført utenfra. Overlegen sa at det da var nærliggende å tenke at dette kanskje skjer hjemme, og derfor ville han ikke at jeg skulle dra hjem, sier Jens Edvin A. Skoghøy.

Sier ektefellen har dratt etter konfrontasjon

— Jeg foretok da selv en oppsummering av bevisene sammen med mine barn. Konklusjonen var at det var min ektefelle som sto bak, sier Skoghøy.

67-åringen giftet seg med sin utenlandske ektefelle i 2020. Ifølge 67-åringen har hun forsvunnet etter at han konfronterte henne med at hun skal ha forgiftet ham.

— Jeg sa at det er du som står bak, og du forsøker å forgifte meg. Noen dager etter forteller naboen at det var kommet en bil med tilhenger og hentet alle tingene hennes. Jeg har ikke kommet i kontakt med henne siden, sier Skoghøy til Rett24.

Politiet: — Har ingen siktede eller mistenkte

Politiet opplyser overfor nettstedet at det er startet etterforskning av saken. Men at ingen er siktet eller mistenkt.

— Vi innhenter fortsatt bevis og situasjonen kan endre seg. Vi kan ikke gå detaljer om hva som er innhentet og vurdert, av hensyn til en eventuell etterforsking. Dette gjøres også i denne saken, opplyser politiet.

— Dette er en undersøkelsessak, og det er ingen som har hatt status som mistenkt eller siktet så langt, skriver politiet.

Rett24 skriver at nettstedet har forsøkt å komme i kontakt med Skoghøys ektefelle, uten å lykkes. Heller ikke Statsforvalteren i Oslo skal ha lykkes å oppnå kontakt med kvinnen i forbindelse med separasjon fra Skoghøy.

Powered by Labrador CMS