Kokainen var pakket i to poser. Innerst var en gjennomsiktig vakuumpose med presset hvitt pulver.
Kokainen var pakket i to poser. Innerst var en gjennomsiktig vakuumpose med presset hvitt pulver.

26-åring tatt med halvkilo kokain pakket i gjennomsiktig plast. Sa i retten at han trodde det var hasj

I retten erkjente 26-åringen kun straffeskyld for besittelse av hasj. Han sa han trodde stoffet i den gjennomsiktige plasten var hasj. I virkeligheten var det nesten en halv kilo kokain i bilen politiet stanset på Karihaugen.

Publisert

— Tiltalte har erkjent straffeskyld for oppbevaring av narkotika i en slik mengde som angitt i tiltalebeslutning, men hevder at han trodde det var hasj, ikke kokain, skriver Oslo tingrett i dommen mot 26-åringen.

Han ble stanset av politiet i Karihaugveien i februar i år. Da lå det 497,7 gram kokain i midtkonsollen mellom forsetene på bilen 26-åringen kjørte.

— Lite troverdig forklaring

Da den 26 år gamle mannen møtte i tingretten, tiltalt for besittelse av kokain, erkjente han kun straffeskyld for å ha oppbevart hasj.

Han forklarte retten at han jobbet som privatsjåfør for en mann, som hadde gitt ham posen med det 26-åringen sier han trodde var hasj. I tingretten ble imidlertid ikke 26-åringen trodd.

Kokainen var pakket i to poser. Innerst var en gjennomsiktig vakuumpose med presset hvitt pulver. Ytterst var en blå pose av gjennomsiktig plast.

— Den blå posen hadde også hull til håndtak, hvor man kunne se direkte på den gjennomsiktige posen med kokainet. Retten mener tiltaltes forklaring om at han ikke så på posen da han mottok den er lite troverdig, heter det i dommen.

Erkjente kokainbesittelse etter arrestasjon

— At tiltalte må ha sett pakken underbygges også av at den ble funnet i bilens midtkonsoll med tiltales fingeravtrykk på, skriver tingretten.

Dagen etter at han ble tatt av politiet i februar, ble 26-åringen fremstilt for varetektsfengsling.

Fra rettsboken fremgår det at han den gang, på direkte spørsmål fra aktor i fengslingsmøtet, erkjente at han hadde vært i besittelse av kokain. Men at han ikke visste hvor mye kokain det var i posen.

Da han sto i Oslo tingrett hadde 26-åringen endret forklaring fra fengslingsmøtet. Og hevdet altså da plutselig han trodde det var hasj i posene.

Idømmes to års fengsel

— Retten kan ikke se noen fornuftig grunn til at tiltalte i fengslingsmøte skulle forklare at det var kokain han transporterte hvis han trodde det var hasj, heter det i dommen mot 26-åringen.

— Dokumentene var klausulerte for ham på dette tidspunktet, slik at utsagnet om at det dreide seg om kokain måtte være basert på hva han selv visste eller trodde, mener tingretten.

Tingretten påpeker at 26-åringen ble tatt på fersk gjerning med nesten 500 gram kokain, og idømmer ham ubetinget fengsel i to år.

Powered by Labrador CMS