Politi ved stedet der en person ble skutt og drept på Grønland tidlig søndag morgen.

Etterlatte etter Grønland-drapet reagerer på politiets uttalelser: - Familien er sjokkert

— Familien er skuffet og sjokkert over hvordan politiet har tegnet et uriktig bilde, sier familiens bistandsadvokat. Familien til 28-åringen som ble drept på Grønland søndag reagerer på at politiet fremstilte ham som en del av et kriminelt miljø.

Publisert

Mannen ble skutt og drept i 4-tiden søndag 27. november. En 31 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet.

På en pressekonferanse samme dag som mannen ble drept, sa politiet at dette kunne være et hevnoppgjør, og at den drepte tilhørte et kriminelt miljø.

— Skuffet og sjokkert

— Familien er svært skuffet og sjokkert over hvordan politiet har bidratt til å tegne et uriktig bilde av avdøde i mediene, sier familiens bistandsadvokat Kaja De Vibe Malling til NRK.

— Det har skjedd spesielt gjennom politiets pressekonferanse på søndag der de uttalte helt uriktig at han var domfelt for en rekke forhold tidligere, sier bistandsadvokaten.

Den drepte mannen var domfelt to ganger, skriver Aftenposten , som omtalte saken først.

Ingen dommer knyttet til gjengkriminalitet

Ingen av dommene handler om gjengkriminalitet. For seks år siden, som 23-åring, slo han en 19-åring med knyttet neve to ganger i ansiktet. 19-åringen ble påført to brudd i underkjeven som følge av slagene.

I den samme saken ble han også dømt for å ha forstyrret natteroen.

Den andre dommen omhandler at mannen ble bortvist fra et område i Oslo. Noen timer senere ble han stoppet av politiet i samme område.

Han fikk da en bot, som han ikke ville akseptere og saken endte i retten der han ble dømt til å betale boten.

Powered by Labrador CMS