Sporveien var raskt ute med å stenge fremste dør. Det opprettholdes selv om reglene er endret.

Sporveien om nye regler: - Fremste bussdør holdes fortsatt stengt. Sitteplasser prioriteres fremfor ståplasser

— For å spre passasjerene åpnes det for å ta i bruk flere seter og redusere ansikt til ansikt-kontakt. Antall sitteplasser vil dermed øke, mens antall ståplasser fortsatt vil være redusert, opplyser Sporveien

Publisert

I går kom Helsedirektoratets nye reiseregler for buss, trikk og T-bane. Det presiseres at det fremdeles er anbefalt å holde avstand, men at bruk at sitteplasser skal prioriteres fremfor ståplasser for å nettopp begrense kontakt ansikt til ansikt.

Sporveien, som kjører flest busser og alle trikkene samt T-banen i Oslo, opprettholder imidlertid de fleste av smitteverntiltakene som ble innført da koronapandemien traff landet.

Seter bak sjåfør holdes stengt

På bussene vil fortsatt den fremste døren holdes stengt.

— Smittevernsonen rundt fører opprettholdes og dør 1 forblir stengt inntil videre, skriver Sporveien i en oppdatering.

Slik så det ut i mars. Nå blir nærmeste seterad hos sjåføren stengt.

Da nyheten om endring av smittevernregler kom i går, hersket det forvirring rundt merkingen på buss, trikk og T-bane. Nå presiserer Sporveien hvilke merking som fjernes og hva som beholdes.

— Gulvmarkeringer beholdes som i dag. I kupeen fjernes setemarkeringene for seter som ikke skal brukes. Unntaket her er første rad bak fører som forblir avsperret.

— Informasjon om adgangsbegrensninger og maksimalt antall passasjerer ved inngangsdørene fjernes. Ny informasjon som beskriver de nye tiltakene settes opp, skriver Sporveien.

— Smittevernråd fra mars gjelder fremdeles

Iløpet av helgen henger Sporveien opp nye plakater med retningslinjer for reisende med buss, trikk og T-bane. Og innen 13. juli skal all ny merking og tiltak være iverksatt, opplyser kollektivselskapet.

Ny plakat henges opp iløpet av helgen.

De generelle smittevernrådene som ble etablert i mars gjelder fremdeles:

  • Dersom du er syk eller kan være smittet skal du ikke reise med kollektivtrafikken.
  • Ikke reis hvis du ikke må - bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet.
  • Reis utenom rushtid hvis du kan.
  • Ikke gå om bord hvis du ikke kan holde anbefalt avstand.
  • Vis hensyn og hold anbefalt avstand på en meter.
  • Bruk setene og ståplassene som er ledig for bruk.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS