Ulykker med elsparkesykkel i Oslo er doblet siden i fjor, viser tall fra legevakten.
Ulykker med elsparkesykkel i Oslo er doblet siden i fjor, viser tall fra legevakten.

Dobling av ulykker i Oslo: Forsikringsselskap vil påby forsikring for elsparkesykler

Forsikringsselskapet Tryg vil ha obligatorisk ansvarsforsikring på elsparkesykkel. I Oslo har ulykker med elsparkesykkel doblet seg siden ifjor, og halvparten av skadene skjer nattestid i fylla.

Publisert

Man er selv ansvarlig for skader man volder personer eller gjenstander med sparkesykkel. Innboforsikring dekker ofte slike skader, men det er det mange unge som ikke har, ifølge kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

Nå mener forsikringsselskapet at utleieselskapene bør ansvarliggjøres.

— Alkoholbruk bekymrer oss

— Derfor bør utleierne av sparkesykler pålegges en obligatorisk forsikring som dekker skader man påfører seg selv og andre når man leier disse syklene, sier Irgens.

Av alle de 815 pasientene som skadet seg på elsparkesykkel i Oslo iløpet av ett år, var 41 prosent ruspåvirket. De siste tre månedene, etter at rapporten fra Oslo skadelegevakt ble laget, har tallet økt til 50 prosent.

— Det er skadene i sammenheng med alkoholbruk på natten som bekymrer oss mest, sier overlege ved Oslo skadelegevakt, Henrik Siverts.

Rapporten fra legevakta er bestilt av Statens vegvesen og Helsedirektoratet.

— Behov for konkrete retningslinjer

— Dette er store og alvorlige tall som bekymrer oss, og som viser at det er behov for mer konkrete retningslinjer for el-sparkesykler, sier seniorrådgiver i Statens vegvesen, Rita Aarvold.

— Når hele undersøkelsen foreligger, skal vi gå gjennom resultatene og vurdere hvilke tiltak som er nødvendige og hensiktsmessige. Dette vil vi også gjøre i samarbeid med andre aktører som jobber med trafikksikkerhet, sier Aarvold i en pressemelding.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS