– Jeg gleder meg til å starte i jobben som personvernombud, sier Morten Haug Frøyen. Foto: Privat
– Jeg gleder meg til å starte i jobben som personvernombud, sier Morten Haug Frøyen. Foto: Privat

Oslo har fått et nytt personvernombud

Morten Haug Frøyen (52) er ansatt som Oslo kommunes personvernombud. Han skal ivareta personvernet ditt og mitt.

Publisert Sist oppdatert

Personvernombudet i Oslo kommune skal ivareta personvernet til innbyggere, ansatte og andre som har personopplysninger registrert om seg. Personvernombudet skal utføre sitt arbeid på fritt og selvstendig grunnlag, uavhengig av administrativ og politisk ledelse i kommunen. Ombudet er plassert organisatorisk under bystyret, med ordføreren som arbeidsgiver.

Morten Haug Frøyen har bakgrunn som avdelingsdirektør og personvernombud i Utdanningsdirektoratet, med ansvarsområder innen blant annet informasjonssikkerhet.

Gleder meg til å starte

– Jeg gleder meg til å starte. Jeg søkte jobben fordi jeg er opptatt av å ivareta personverninteressene til innbyggere og ansatte i kommunen. Personvernombudet skal være tilgjengelig for alle i Oslo som har spørsmål knyttet til personvernforordningen og personopplysninger som er registrert om dem i kommunens ulike systemer, sier Morten Haug Frøyen.

Blant spørsmålene det nye ombudet har tatt stilling til i Utdanningsdirektoratet er kameraovervåking i skolen: – Jeg vil verken si ja eller nei til om det er behov for å terrorsikre norske skoler, uttalte han til Stavanger Aftenblad i fjor.

Nyopprettet stilling

Ordfører Marianne Borgen har ledet ansettelsesutvalget:

– Vi mener at Morten Haug Frøyen vil kunne bli et svært godt personvernombud for folk i byen og ansatte i kommunen. Han er veldig kompetent og har et stort engasjement for stillingen som personvernombud. Hans erfaring og personlighet vil passe godt for å opprette tillit og system for denne nyopprettede stillingen, sier Borgen i en pressemelding.

Ansettelsesutvalget besto av ordfører Marianne Borgen (SV), Øystein Sundelin (H) og Frode Jacobsen (A). Det var 25 søkere til stillingen. Personvernombudet er ansatt på åremål i en periode på seks år. Det nye personvernombudet tiltrer 1. juni.