Grüner-gutta hadde lite å stille opp med hjemme mot Lillehammer lørdag. Her scorer Julius Persson gjestenes første mål for kvelden bak Grüner-keeper Jesper Ekeberg.

Inneffektivt Grüner gikk på sitt andre hjemmetap på rad

Et skadeskutt og slitent Grüner-lag tapte sin andre kamp på rad lørdag kveld da det ble tap 1-4 for Lillehammer. — Vi må finne tilbake til formen vi hadde, sier Grüner-trener Morten Elverud.

Etter en god seriestart er hverdagen i ferd med å innta Grüner hockey igjen. Et skadeskutt og litt slitent lag gjorde sin dårligste kamp for sesongen hjemme i Grüner ishall, da Lillehammer vant 4-1 lørdag ettermiddag.

— Vi gjør en rett og slett en dårlig kamp i dag. Nå må vi bruke kamppausen på to uker til å finne tilbake til formen vi viste før byderbyet mot Vålerenga, sier Grüner-trener Morten Elverud til VårtOslo etter kampen.

— Blir for forsiktige

Hovedtreneren er spesielt opptatt av at lagets overtallsspill må heve seg mange hakk framover. Lørdag klarte gutta hans ikke å få pucken i mål i overtall, selv om de ved et par anledninger hadde to mann mer på isen enn motstanderne fra Lillehammer.

Grüner-spillerne stod ved flere anledninger i kø for å score, men pucken ville ikke inn.

— Du vinner ikke om du ikke scorer, og du vinner heller ikke om du ikke utnytter sjansene du får i et overtallsspill.

— Vi blir alt for forsiktige og nølende med en mann mer på isen. Dette må vi finne en løsning på å forbedre, påpeker Elverud.

Mener de ikke er slitne

Et hardt kampprogram og en rekke spillere ute med skade skaper et ekstra trykk på en allerede liten spillerstall. Lørdag virket laget både slitent og energiløst, men gutta selv er ikke helt enige i det.

— Jeg kan ikke si at vi er slitne. Det er ingen unnskyldning for at vi taper denne kampen, sier den svenske backjuvelen Sean-Michel Sunnqvst.

Heller ikke hovedtrener Elverud kjøper poenget om et slitent lag.

— Vi er ikke slitne, sier Grüners forsvarssjef Sean-Michel Sunnqvist.

— Det virker ikke som vi er slitne, men det er urovekkende at vi har mer energi på treninga dagen før kamp enn under selve kampen. Vi må finne igjen energien også på kampdag, sier han.

Han mener likevel den dalende foren kan ha en sammenheng med det store skadefraværet i troppen.

— Det er klart at vi merker at vi har mange spillere ute med skader, understreker Morten Elverud.

Utvisninger avgjør

Etter en lite god opplevelse hjemme mot Vålerenga for to dager iden, var det mange som lurte på hvordan et redusert Grüner-lag ville respondere fra start i dagens oppgjør. Første periode ble en periode uten de helt store sjansene, men hvor gjestene hadde et lite spillmessig overtak.

Leo Halmrast og Grüner-gutta skapte sjanser, men pucken ville ikke inn bak Joona Partanen.

Noen store sjanser ble det derimot ikke, og det måtte et par utvisninger til før gjestene fra mjøsbyen skulle ta ledelsen. Utvisningen på Kristian Kucera var av det noe heldige slaget, da Lillehammers importrekke til sutt klarte å få pucken bak Grüner-keeper Jesper Ekeberg. Svenske Julius Persson var sist på pucken.

Straffes av dårlig effektivitet

Andre periode blir på mange måter en blåkopi av den første, med unnta av en hel rekke merkelige utvisninger. Herrene i svarte og hvite striper var ikke populære blant noen av lagene lørdag.

Første mulighet i overtallsspill faller til gjestene helt i begynnelsen av perioden og de vet å ta vare på muligheten. Den canadiske backen Brendan Ellis er manne som setter pucken bak Jesper Ekeberg.

Grüner skapte muligheter i overtallsspil, men pucken ville ikke inn. Her er det Christoffer Larssen Berger som stoppes av Narvik-keeper Joona Partanen.

Så følger en periode med mange merkelige dommeravgjørelser. Det fører til at hjemmelaget to ganger får muligheten til å spile med to spillere mer på isen. Dårlig effektivitet og en god Lillehammer-keeper, Joona Partanen, klarer å holde buret rent perioden ut.

Dermed kan gjestene gå til den andre periodepausen med en tomålsledelse.

En levende vegg

Skulle Dælenenga-gutta komme tilbake i kampen, måtte det skje tidlig i tredje periode. Og sjansen byr seg ved at de får spille med en mann mer på banen. Problemet er bare at det ikke vil seg, og da scorer gjestene i undertall. Canadiske Austin Cangelosi får pucken etter et blokkert skudd og kommer alene med keeper, og der er han sikker.

Grüner-keeper Jesper Ekeberg hadde 43 redninger i lørdagens kamp. Det kunne likevel ikke forhindre tap for hjemmelaget.

Etter scoringen hever hjemmelaget seg og skaper flere store sjanser, men Lillehammer-keeper Partanen viser at han er en av ligaens beste keepere, med flere store redninger. Men til slutt skal det lykkes å slippe å gå to hjemmekamper uten mål for gutta i svart og lilla. Etter 12 minutter får grovarbeideren Joachim Svensson score sitt første mål i ishockeyens toppserie noen gang.

Men alt håp blir raskt slukket da hjemmelaget slurver på offensiv blålinje, og Andreas Martinsen enkelt kan sette mjøslagets fjerde mål for kvelden.

Nå tar Fjordkraftligaen to ukers pause. Neste oppgave for Grüner-spillerne blir hjemmekamp mot MS den 12. november.

Dagens Grüner-spiller: Jesper Ekeberg