Verken Axel Sundberg eller resten av Vålerenga hadde mye å smile for etter dagens kamp.

Et Vålerengalag på hvileskjær var nok mot tabelljumboen fra nord

Det ble en daff forestilling da topp møtte bunn i Fjordkraftligaen. Men etter 60 minutters spill ble alle tre poengene som forventet igjen i Oslo.

I ettermiddag fikk Vålerenga besøk av et Narvik-lag som har etablert seg i bunnen av ligaen sammen med Stavanger Oilers. Tobias Breivold får tillit i sin andre kamp på rad, for to dager siden holdt han nullen borte mot Grüner. Dette er en kamp Vålerenga skal vinne.

Det er ikke mye å skrive hjem om de første åtte minuttene, men kanskje dagens første overtallsspill vil hjelpe for serielederen? Vålerenga etablerer seg i angrepssonen et par ganger, men pasningene er upresise og det går dessuten litt for sakte til at gjestene fra nord blir satt på prøve.

Sondre Olden feier inn 1-0 til Vålerenga.

Det blir allikevel hjemmelaget som noterer seg for scoring først; Daniel Sørvik sender en puck inn mot mål som Thomas Olsen endrer retning på. Oscar Fröberg i Grüner-kassa redder, men Sondre Olden gjør en god jobb når han kjemper til seg pucken og setter den sikkert i garnet. 1-0.

Stigning i programmet

I det påfølgende overtallsspillet får vi se noe av det vi har savnet hos Vålerenga denne sesongen; Laget etablerer seg i angrep, og pucken går mellom spillerne i et raskt tempo. Angrepet avsluttes med at Kalle Ekelund spiller en tversoverpasning som Albin Lindgren på direkten dunker opp i høyre kryss. En scoring av det vakre slaget!

Vi går til første pause med en trygg 2-0 ledelse til Enga, og et håp om at hjemmelaget skrur opp tempoet de neste 20 minuttene.

Wade Murphy noterte seg for et poeng i kampen mot sine tidligere lagkamerater.

Hva Roy Johansen sa til laget i pausen er ikke godt å si, men at Narvik sin coach hadde noe på hjertet er det ikke tvil om. Det er gjestene som tar initiativet i perioden, og de legger press på Vålerenga de første minuttene. "Tuben" i Vålerengaburet har noen kvalifiserte redninger.

Narvik ypper seg

Det jevner seg ut etterhvert som perioden blir eldre, og vertene kommer mer med i kampen. Men ingen av lagene makter å score, så det står fortsatt 2-0 når 40 minutter er spilt.

Hvilket lag som scorer først i tredje periode kan ha mye å si for utfallet av kampen.

Sett med Vålerenga-briller er det feil lag som scorer etter snaut to minutter. Jesper Ylivainio gjør manns jobb langs høyrekanten, og spiller på tvers til Carl Steenberg som setter pucken inn bak en sjanseløs Enga-keeper.

Et par minutter senere byr tidligere Vålerenga-spiller Lars Erik Francke-Enersen og Jørgen Karterud på en vaskeekte boksekamp. Det deles ut rikelig med votter, og begge spillerne sendes i dusjen.

Tobias "Tuben" Breivold i VIF-buret spilte nok en god kamp.

Reduseringen blir ikke den vitamininnsprøytningen laget fra nord håpet på. De begynner å bli slitne, og da kommer utvisningene.

Snaut fire minutter før slutt er det klart for 3-1; Eks-Narvikspiller Wade Murphy finter skudd, passer til Tobias Lindström, som på direkten setter pucken i mål.

Narvik velger etterhvert å ta ut keeperen, og Vålerenga er et stangskudd unna å sette inn kveldens fjerde scoring.

Seier ute å imponere

St. Hallvards menn vinner 3-1, men uten å imponere noen. Dette til tross for en skuddstatistikk som viste 39-18.

Sondre Olden stakk av med bestemannsprisen hos Vålerenga.

Nå blir det landslagspause - som på grunn av koronasituasjonen er endret til pause. Neste hjemmekamp er derfor ikke før 12. november, da er det selveste Frisk som kommer på besøk, akkurat nå A-poeng med Vålerenga på tabellen. Da må Vålerenga opp i ringa.