DEBATT

Gjersrud-Stensrud, Trude Koksvik Nilsen og Sofia Rana
– Ingen townhouses vil gi oss økosystemene på Gjersrud-Stensrud tilbake, mener Trude Koksvik Nilsen (R).

– En småby på Gjersrud-Stensrud er en dårlig ide

Høyres byutviklingspolitiker fra Holmenkollen tror han har løsninga på både trafikkproblemene og andre utfordringer i Søndre Nordstrand. Visjonen hans om en småby på Gjersrud-Stensrud er platt, urealistisk og miljøskadelig.

Publisert

Rødt støtter ikke utbygginga på Gjersrud-Stensrud, og er glade for at vi nå får støtte til dette fra MDG lokalt i Søndre Nordstrand. Men i likhet med mange av sine lokalpolitikere argumenterer de for døve ører.

MDG i byrådskontorene hører stort sett ikke på argumenter fra de som sitter med lokalkunnskapen. Vi håper MDG starter å lytte til sine lokale folk.

Trange og grå

Høyre skal ha ros for å si at de ikke vil bygge slik som i Nydalen og Hovinbyen. Dette er trange, grå og lite natur- og menneskevennlige områder. Men Høyres nyvunne forståelse av feilslått utbygging i disse områdene står ikke til troende.

Senest onsdag 21. juni stemte de for nok et utbyggingsprosjekt på Økern som bidrar til å presse 900 flere boliger inn på Økern, der det er for lite park, idrettsanlegg og møtesteder. Det neste blir vel at de foreslår at man kan bygge noen idylliske townhouses i parkene og langs de byggefrie beltene langs vassdragene i Oslo.

Vil massivt øke biltrafikken

Kollektivløsningene han skisserer henger ikke sammen med virkeligheten i Søndre Nordstrand. Slik er det jo gjerne for folk som kun leser i avisen om områdene de har gode løsninger for, men ikke verken kjenner folk eller lever i områdene selv.

Utbygging på Gjersrud-Stensrud vil massivt øke biltrafikken og klimagassutslippene. OBOS luftslott om en buss-tunnel mellom Rosenholm og Gjersrud-Stensrud kommer aldri til å bli bygget.

Lorentzen må gjerne nevne et tunnel-prosjekt fra de siste årene som ikke har gått på dundrende kostnadssprekker og forsinkelser. Vi kan jo minne om både Fornebubanen og Blix-tunnelen. Hvor skal han hente milliardene fra, er det miljølokkene på Manglerud og Furuset som nok en gang blir taperne?

Bjørndal står først i køen

Selvkjørende busser er et gøy tankeprosjekt, men det fem år gamle forsøket til Ruter med dette har allerede havnet på museum. Høyres mann har nok aldri bevitna køene for å komme seg til Mortensrud i rushtida.

Skal man gjøre noe med kollektivtilbudet i Søndre Nordstrand, står en bedre og vintertrygg forbindelse til Bjørndal først i køen. Der var folk innesperret mange dager hver vinter. Rødt fikk gjennom i revidert budsjett at konkrete løsninger nå skal undersøkes.

Viktige grøntområder

Høyre tror dyreliv og naturverdier ikke trengs hvis man er i nærheten av en skog. Men det er nettopp de sammenhengende og store grøntområdene fra mark til fjord, og de historiske beitemarkene som gjør området på Gjersrud-Stensrud viktig, ikke bare for oss, men for plante- og dyreliv.

Naturkrisa gjør at vi ikke kan være trygge på at framtidas generasjoner får rent vann, frisk luft og mat på bordet fordi naturen som gir oss disse økosystemtjenestene er ødelagt. Ingen townhouses i et grøntområde helt i kommunegrensa vil gi oss dette tilbake.

Powered by Labrador CMS