Overblikket

Jørgen Karterud i aksjon mot Stavanger Oilers.
Jørgen Karterud i aksjon mot Stavanger Oilers.

Ishockeyforbundet har hatt egennytte av å holde hjulene i gang, penger

Så kom beskjeden mandag om at det er smitte også i Vålerenga. Mange har undret seg over Ishockeyforbundets lek med liv og helse, og nå kunne de ikke la det fortsette mer.

Fredag kveld kom beskjeden vi alle har fryktet, ligaen stoppes. Det har vært smitte i fem lag, og nå vil man plutselig se om man kan stoppe pesten. Vålerenga skulle til Lillehammer lørdag, men det utgikk altså.

Takk for det.

Pesten har ridd sesongen som et mørkt, mørkt mareritt, og nå var det stopp. Mange har undret seg over forbundets lek med liv og helse, og nå kunne de ikke la det fortsette mer. Forbundet skulle i det minste vernet lagene mot seg selv, i stedet har de fått et smittehelvete midt i skrittet.

Smitte i Vålerenga

Så kom beskjeden mandag om at det er smitte også i Vålerenga. To påviste tilfeller i prøver som ble avlagt lørdag, og nå er hele spillergruppa og støtteapparatet testet og avventer svar.

Jeg skal ikke gå inn i tung smittesporing, annet enn å påpeke at smittevernsanbefalinger ikke ble fulgt. For Frisk Asker og Stavanger Oilers møttes.

I etterkant viste det seg at en av dommerne i den kampen var smittet av pesten. Dette brydde ikke Ishockeyforbundet seg om og kampen Vålerenga – Stavanger Oilers ble spilt allikevel.

Kunne stoppet smitten

Stavanger Oilers skulle aldri vært sluppet løs igjen før etter karantene. Poenget mitt er ikke at Stavanger med stor grad av sannsynlighet smittet Vålerenga. Det kunne vært hvilket som helst lag, og Stavanger var uheldige. Men forbundet kunne brutt lenken.

Det gjorde de ikke.

Forbundet har i det store og hele ikke stilt opp for klubbene slik de burde. De burde stoppet serien mye, mye tidligere. De burde vernet klubbene mot seg selv. De har gamblet med liv og helse.

Har pengeinteresser

Kompensasjonsordningen forutsetter at et visst antall kamper må være avviklet for at «den feteste utbetalingen» skal slå inn. Jeg har ikke satt meg inn i tallene, men ethvert tall er uansett for stort når det gjelder å holde ut for å få mest mulig ut av det. Forbundet har hatt egennytte av å holde hjulene i gang, penger.

La oss håpe at ingen får noe mer enn tung influensa av dette.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Powered by Labrador CMS