Vålerenga jublet etter seieren over Storhamar før jul. Nå er også østkantklubben rammet av koronasmitte.
Vålerenga jublet etter seieren over Storhamar før jul. Nå er også østkantklubben rammet av koronasmitte.

Også Vålerenga-spillere har fått påvist korona. Nå venter resten av hockeylaget på testsvar

Ishockeyens eliteserie er satt på vent etter at det er oppdaget koronasmitte i flere lag. I kveld kommer nyheten om at to spillere i Vålerenga også er smittet. Resten av laget og støtteapparatet er testet og avventer testsvar.

Publisert

— Det har nå blitt påvist to tilfeller av covid-19 smitte i Vålerenga. De to positive testene ble avlagt lørdag, skriver VIF hockey på sin hjemmeside.

— Øvrige spillere og personell har tester seg og venter på svar. Vi kommer tilbake med mer informasjon, opplyser Vålerenga.

Kun tre klubber uten påvist smitte

De norske hockeylagene er hardt rammet av koronasmitte. En rekke kamper ble utsatt etter smitte hos Storhamar, Stjernen, Sparta, Frisk Asker og Manglerud Star. Og nå er det altså også påvist Vålerenga.

Per nå er det kun i de tre klubbene Grüner, Lillehammer og Narvik det ikke er påvist koronasmitte.

— Vi er blitt enig om et grunnprinsipp med Norsk Topphockey om at vi skal forsøke å gjennomføre 36 runder, sier generalsekretær Ottar Eide i hockeyforbundet.
— Vi er blitt enig om et grunnprinsipp med Norsk Topphockey om at vi skal forsøke å gjennomføre 36 runder, sier generalsekretær Ottar Eide i hockeyforbundet.

Før helgen ble det derfor besluttet å sette alt ligaspill på vent inntil smittesituasjonen er mer oversiktlig. Samtidig fastholder hockeyforbundet overfor mandag at de vil forsøke å få spilt alle sesongens runder.

Egen beredskapsgruppe nedsatt

— Vi ønsker å spille flest mulig kamper, både når det gjelder det sportslige og det økonomiske. Vi jobber med et opplegg og skal gå en runde med klubbene i løpet av uken om hvordan situasjonen er, og om når vi kan skal starte opp igjen, sier generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til NTB.

Norges Ishockeyforbund har allerede satt ned en beredskapsgruppe med representanter fra klubbene, forbundet og Norsk Topphockey.

— Har diskutert kutt i sluttspillet

— Vi er blitt enig om et grunnprinsipp med Norsk Topphockey om at vi skal forsøke å gjennomføre 36 runder. Det vil si at lagene har møtt hverandre fire ganger. Så må vi se hvor lang tid dette tar. Vi har også diskutert å kutte i sluttspillet, hvor man kan spille best av fem kamper i kvart- og semifinaler i stedet for best av sju, sier Eide.

— Dessuten må vi også ta hensyn til kvalifiseringen til eliteserien og «time» den slik at klubbene fra eliteserien og 1. divisjon ikke får for langt spilleopphold. Det er etter hvert en komplisert kabal som må gå opp. Vi er enige om grunnprinsippene, men det er spillernes helse som kommer i første rekke, sier Ottar Eide.

Powered by Labrador CMS