En 11 tonns del av denne brua har løsnet og er i ferd med å falle ned på veien under. Foto: Peter Krefting / Wikimedia Commons
En 11 tonns del av denne brua har løsnet og er i ferd med å falle ned på veien under. Foto: Peter Krefting / Wikimedia Commons

11 tonn betongbit i ferd med å falle ned fra gangbru i Schweigaards gate. Trikken kommer ikke forbi

Trikken i Oslo får ikke lov å kjøre i Schweigaards gate etter at et betongelement på 11 tonn har løsnet fra gangbroen som følger sporet.

Publisert

Området har vært sikret siden i morgen, men det ble gitt kjøreforbud, og kollektivtraseen ble stengt for trikk og buss fra klokken 15, ifølge Jan Rustad i Sporveien til VårtOslo.

Som en konsekvens er trikk 19 innstilt, mens 18-trikken snur på hver side av Schweigaardsgate, på Oslo hospital og i Fred Olsens gate/Stortorvet. I tillegg kjører ti beredeskapsbusser i skyttel.

Rutebussene er henvist til det vanlige gateløpet, og kollektivtraseene er ikke i bruk.

Skjærer ned betongen

Akkurat nå er arbeidere i gang med å sikre eller skjære ned den løse betongen. Stengningen varer i hvert fall til i morgen tidlig, og det er antydet normal trafikk igjen fra torsdag morgen.

– Vi er frustrerte over denne situasjonen på lik linje med alle andre, samtidig er vi nødt til å sette sikkerheten i høysetet, sier Jan Rustad.

Powered by Labrador CMS