DEBATT

Jeg trives på Grønland Torg, men det har vært både nedslitt og forsøplet i lang tid, sier Gøril Bjerkhol Havro.
Jeg trives på Grønland Torg, men det har vært både nedslitt og forsøplet i lang tid, sier Gøril Bjerkhol Havro.

– Grønland Torg burde vært rustet opp for lenge siden! Nå må byrådet levere

Jeg trives på Grønland Torg, det er et spennende sted med mange ulike mennesker på et sted. Men det har vært både nedslitt og forsøplet i lang tid.

Publisert

I VårtOslo viser min kollega fra bydelsutvalget, Stian Antonsen (SV), frem Grønland Torg og krever at noe må gjøres. Det er helt riktig! Det gjør noe med oss hvordan det ser ut rundt oss.

Trivelige byrom gjør folk glade og bringer folk sammen. Jeg trives på Grønland Torg, det er et spennende sted med mange ulike mennesker på et sted. Men det har vært både nedslitt og forsøplet i lang tid.

Mens andre deler av byen har blitt shinet, har det skjedd lite her. Samtidig er Grønland et av områdene med størst levekårsutfordringer og der flest barn vokser opp i familier med vedvarende lav inntekt, det vil si i fattigdom.

Om vi mener noe med at Oslo skal være et godt sted å bo for alle, så er det spesielt viktig å sørge at byrommene på Grønland er gode å oppholde seg i. Så nå er det på høy tid at noe blir gjort. Jeg kommer med glede til å stemme for forslaget om opprusting som SV, MDG og Ap har fremmet i bydelsutvalget.

Skulle vært klart

Men byrådet, bestående av nettopp SV, MDG og Ap, burde levert det de de stemte for i 2019, da Venstre i forbindelse med revidert budsjett fikk igjennom at Grønland Torg skulle settes i stand.

Opprustningen av Grønland Torg burde vært på plass for lenge siden!

Midlene som skulle gå til bilfritt byliv, også på Grønland, har ikke kommet denne delen av byen til gode. Som bydelsdirektøren skrev i forbindelse med en sak tidligere i år: «Pr nå har bydelen sett få konkrete resultater av arbeidet».

På tross av vedtaket i bystyret, har ikke Grønland vært et satsingsområde, selv med de midlene som skulle brukes til opprustning.

Bør ha forsterket renhold

Grønland Torg har heller ikke fått det renholdet det fortjener. Som en del av sentrum og med mange av de samme utfordringene som Oslo sentrum har, altså rus, forsøpling og et aktivt uteliv.

I forrige runde i bydelsutvalget fikk Venstre, sammen med Høyre, med seg et enstemmig bydelsutvalg på at også Grønland skal ta del i det forsterkede renholdet sentrum har.

Grønland Torg fortjener et løft! Venstre fikk flertall for det i Bystyret i 2019. Jeg er glad for at SV i Gamle Oslo har fått med seg samarbeidspartiene sine i bydelen på å ruste opp Grønland. Nå håper jeg partiene deres i byråd endelig lytter.

Powered by Labrador CMS