I Rathkes gate har Joachim Ådnanes malt sykkelfelt selv fordi kommunen var for treg.

Joachim (36) mente kommunen var for trege med sykkelfelt på Grünerløkka. Malte "geriljafeltet" selv

— Kommunen reasfalterte Rathkes gate, men somlet i en måned med å fortsette arbeidet, forteller Joachim Ådanes. Dermed malte han "geriljafeltet" for syklister. Nå samler han inn penger for å dekke juridiske utgifter etter å nektet å vedta et forelegg fra politiet.

Publisert

Kunstprosjektet La Linea ble startet av Joachim Ådnanes fordi han mente kommunen var for trege med å fullføre sykkelfeltet de hadde begynt på.

Ådnanes tok derfor saken i egne hender og malte selv et sykkelfelt i Rathkes gate. Deretter ble faktisk sykkelfeltet ferdiggjort av kommunen.

Fikk inn over 21.000 kroner på tre dager

Det endte med et forelegg fra politiet. Som Åndanes nektet å vedta. Dermed risikerer han tiltale og påfølgende rettssak.

— Gatekunsten La Linea fikk derfor bare leve i ti dager, men på tross av dette velger Oslo politidistrikt med sine knappe ressurser å påtale kunstverket, skriver Ådnanes på innsamlingssiden spleis.no.

Han har opprettet et spleiselag, men understreker at det ikke er for å dekke selve forelegget. Pengene skal kun gå til eventuelle juridiske kostnader dersom det tas ut tiltale mot ham for å ha laget geriljafeltet.

— Geriljasykkelfeltet er perfekt

Innsamlingen ble publisert bare for tre dager siden og har allerede fått inn 21.100 kroner fra 80 givere. Selv har Ådnanes satt et mål om 25.000 kroner og forsikrer at alt overskytende blir donert til Syklistenes Landsforening.

La Lineas geriljafelt har fått rosende ord på Twitter.

Kommunen har nå ferdigstilt det røde sykkelfeltet i Rathkes gate.

— Den nye turistattraksjonen i Rathkes gate bør fredes, skriver brukeren @gjenmund på Twitter.

@frodepleym påpeker at sykkelfeltet faktisk holdt bilene unna, og at det ikke er i nærheten av så mange biler nå som det det var før.

— Geriljasykkelfeltet i Rathkes gate funker perfekt, skriver brukeren.

Powered by Labrador CMS