Dette synet fra gladere trikkedager ovenfor Kontraskjæret savner mange Frogner-beboere, ifølge bydelspolitiker Ole Malmsten. Foto: Privat / Wikipedia
Dette synet fra gladere trikkedager ovenfor Kontraskjæret savner mange Frogner-beboere, ifølge bydelspolitiker Ole Malmsten. Foto: Privat / Wikipedia

På Frogner savner de trikken, men får kontant nei fra Ruter

Publisert Sist oppdatert

Eldre på Frogner sliter bokstavelig talt i motbakke etter at 12-trikken ble flyttet, mener lokalpolitiker. Nå ber han om at trikken erstattes med buss, men Ruter sier nei.

— Det bor mange gamle folk langs denne strekningen på Frogner som ikke orker å gå til Solli plass. Det er jo motbakke omtrent hele veien, sier Frogner-beboer og bydelspolitiker Ole Malmsten (Frp).

På grunn av anleggsarbeider i Akersgata går det ikke en trikk via Kontraskjæret, Aker brygge og Ruseløkka opp til Solli plass. Skal man for eksempel fra Kontraskjæret til Solli plass, er Nationaltheatret nå en av de nærmeste aktuelle holdeplassene.

— Nå må jeg bruke bil og jeg tror ikke byrådet er særlig glad for det!

— Vi har kun trikken her

Nå håper lokalpolitikeren på at det settes inn en erstatningsbuss på ruten.

Buss men ingen trikk 12 ved Kontraskjæret i dag. Foto: Vegard Velle
Buss men ingen trikk 12 ved Kontraskjæret i dag. Foto: Vegard Velle

— Vi håper på en buss som kan ta avstanden fra Solli plass via Ruseløkka, Aker brygge og Kontraskjæret frem til nærmeste holdeplass i forhold til trikken i Prinsens gate, sier Malmsten, som selv bor i Cort Adelers gate.

Spesifikt så etterspør Malmsten en buss som går fra Solli plass via Ruseløkkveien, Aker brygge og Kontraskjæret frem til Akersgata. Eller ideelt sett rundkjøringen i Rådhusgata.

— Vi har kun trikken å forholde oss til her. Så har det vært trikk kun en vei, mot sentrum, i nesten to år på grunn av byggearbeidene i Kvadraturen. Det funka på en måte selv om det ble lange omveier med trikken. Skulle man til Majorstua måtte man for eksempel ta trikk til Oslo S og så banen derfra. Men nå har vi ingen trikk og ingen erstatning.

Ruter: — Ikke aktuelt

Malmsten sier at bydel Frogner klaget til Ruter når de mistet 12-ruten i en retning i 2014, og fikk beskjed om at de pent måtte gå.

VårtOslo har kontaktet Ruter, som ikke har en større gladmelding å komme med nå.

Kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter. Foto: Ruter
Kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter. Foto: Ruter

— Det er ikke aktuelt med busstilbud på denne strekningen i perioden hvor Akersgata er stengt, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter.

Han peker på at det fortsatt er mulig å ta trikkens linje 12 fra Frogner via Solli plass og Nationaltheateret til Prinsens gate. Men dette utelater da altså strekningen ned langs Ruseløkkveien, Aker brygge og Kontraskjæret opp til Akersgata.

Bydel Frogner får saken

— Årsaken til at det ikke settes inn noe ekstra her i perioden, er at en ekstra buss vil måtte kjøre parallelt med et allerede eksisterende tilbud med busslinje 30 og 31 over Rådhusplassen, sier Johansen.

— Linje 12 går via Nationaltheatret fram til cirka juni, når Akersgata er tilbake og trikken igjen kan betjene Aker brygge, Ruseløkkveien og Kontraskjæret.

— Hvem vet hvor lenge det egentlig tar, kommenterer Malmsten, som sier at han skal prøve å få bydelsutvalget på Frogner til å ta opp saken på neste møte 7. mars.

— Jeg kan ikke snakke for hele bydelen, men jeg tror nok også andre politikere er enige med meg i det jeg snakker om nå. Vi har jo klaget til Ruter før.