Passasjerer på Grefsentrikken må nå trykke for å åpne dørene.
Passasjerer på Grefsentrikken må nå trykke for å åpne dørene.

Passasjerer på trikk og T-bane må igjen trykke for å få åpnet dørene

— Førere vil ikke lenger åpne alle dører på alle stasjoner eller stoppe på holdeplasser hvis det ikke blir gitt signal, opplyser Sporveien.

Publisert

I forrige uke tillot regjeringen at passasjerkapasiteten på buss, trikk og T-bane økes. Samtidig ble smittevernreglene endret slik at sitteplasser skal prioriteres fremfor ståplasser.

Hensikten er å begrense kontakt ansikt til ansikt, og derved redusere faren for koronasmitte når flere passasjerer tillates å reise samtidig.

Kapasitet økt til 70 prosent

Fjerningen av setemerkingen øker kapasiteten til 60–70 prosent, opplyser Ruter. Med dagens merking er kapasitetsutnyttelsen ca. 38 prosent på trikk og T-bane, og rundt 50 prosent på bussene.

Nå kommer Sporveien med en oppdatering. Føreren på T-bane og trikk vil ikke lenger åpne alle dørene på alle stasjonene.

— Fra og med i dag må alle som reiser med trikk og T-bane igjen trykke på knappen for stoppsignal og døråpning selv, skriver Sporveien på Facebook.

Helsedirektoratets smittevernveileder er revidert, og basert på en trafikklysmodell med grønne, gule og røde tiltaksnivå, er kollektivtrafikken i Norge nå på gult nivå.

— Unngå kollektivreiser hvis du kan

— Vi fortsetter å opprettholde en forsterket renholdsrutine, men det er viktig at alle følger Folkehelseinsituttets rutiner om hånd- og hostehygiene, skriver Sporveien.

— Vi minner også om rådene om å ikke reise hvis du ikke må, holde avstand og vise hensyn til andre.

Her kan du lese reisereglene fra Ruter og Sporveien:

  • Alle seter er tilgjengelig unntatt seter ved fører –spre dere mest mulig
  • Benytt sitteplasser før ståplasser
  • Unngå kontakt ansikt til ansikt
  • Hold fortsatt avstand – vis hensyn
  • Ikke reis hvis du ikke må – ta sykkelen fatt eller gå

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.