På Oslo Arbeiderpartis valgvake i 2019 fulgte ekteparet Trude og Robert Steen nøye med etter hvert som resultatene tikket inn.

I snart åtte år har Robert Steen vært Ap-politiker uten å være folkevalgt. Nå sier han ja til å stå på liste ved valget neste høst

Etter to perioder i byråd, først som finansbyråd og deretter som helsebyråd, har Robert Steen (60) bestemt seg for å stille til valg for første gang. Han har aldri vært folkevalgt, men nå vil han inn i bystyret for Oslo Arbeiderparti.

Publisert

— Jeg har i dag sagt ja til nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti om å stille som kandidat til bystyrelista ved kommunevalget neste år, skriver Robert Steen på sin Facebook-side.

Han er sønn av den avdøde Ap-kjempen Reiulf Steen, og vokste dermed opp med en far som var en av landets mest kjente politikere. Men selv valgte ikke Robert Steen politikken før i godt voksen alder.

Ble overtalt av eks-svoger Raymond

Med direktørjobb i Schibsted-eide Finn.no holdt Robert Steen seg unna aktiv politikk. Ved valget i 2015 var det imidlertid Oslo Aps toppkandidat Raymond Johansen som overtalte Robert Steen til å bli finansbyråd i Ap/SV/MDG-byrådet.

De to kjente hverandre godt privat. Raymond Johansen hadde vært gift med Robert Steens stesøster.

Etter de rødgrønnes valgseier i Oslo 2015 ble de to eks-svogerne og vennene de fremste i et nytt rødgrønt byråd - Raymond som byrådsleder og Robert som finansbyråd.

Korona-hilsen mellom de to nære vennene og byrådskollegene. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og helsebyråd Robert Steen (Ap) fotografert før en pressekonferanse under pandemien.

Men nåværende helsebyråd Robert Steen har aldri vært folkevalgt, selv om han har vært en markant Ap-politiker i hovedstaden, har han aldri stilt til valg.

Nå tar han steget, og på Facebook-siden sin forklarer han hvorfor han har gitt Oslo Ap beskjed om at han ønsker å nomineres på bystyrelista.

— Vil bekjempe fremvekst av ulikhet

— Jeg bestemte meg på fredag da jeg besøkte 4. klassingene på Rustad skole, min egen barneskole. De spurte meg hvorfor jeg var politiker, skriver Steen.

— Jeg fortalte dem om økonomisk ulikhet. I Oslo bor de rikeste menneskene i Norge. Men her bor også de fattigste, skriver han.

To år med pandemi gjorde at hele Norge ble kjent med Oslos helsebyråd Robert Steen.

— Jeg fortalte om delbydeler i Oslo hvor vi har den største andelen barnefattigdom i landet og hvor over halvparten av innbyggerne ikke har gått på skole etter avsluttet ungdomsskole, skriver Steen.

Sønnen til den gamle Ap-kjempen Reiulf Steen fortsetter Facebook-innlegget med å forklare at han vil stille til valg for å bekjempe forskjeller i byen.

En by er han ved valget neste høst vil ha fartstid på åtte år i byråd.

— Oslo og Norge trenger et sterkt og styringsdyktig Arbeiderparti for å bekjempe fremveksten av ulikhet, mener Steen.

Tre Ap-byråder vil stå på lista

Ved å si ja til å stå på Oslo Aps liste er han i selskap med to av de øvrige Ap-byrådene. Både byrådsleder Raymond Johansen og sosialbyråd Rina Mariann Hansen har sagt de vil stå på lista til Oslo Ap.

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen er dermed den eneste av Ap-byrådene i det sittende byrådet som ikke vil stille til valg.

— Dette ønsker jeg å være med på å bidra til også i neste bystyreperiode skulle partiet ønske det, sier Robert Steen.

Powered by Labrador CMS