DEBATT

50% av barn på Grønland lever under fattigdomsgrensa. Dette er også samme barn som bor trangt i nedslitte kommunale boliger, sier Luis Lautaro Espinoza (R) i dette innlegget.
- 50 prosent av barn på Grønland lever under fattigdomsgrensa. Dette er også samme barn som bor trangt i nedslitte kommunale boliger, sier Luis Lautaro Espinoza (R) i dette debattinnlegget.

- Å løse problemene på Grønland koster penger. Penger høyresida ikke er villige til å bruke

Jeg vil på ingen måte skjønnmale Grønland. Vi har mange utfordringer som vi trenger hjelp til å løse. Hvordan enkelte Frp-politikere føler seg i et nabolag de ellers driter i er ikke et av disse problemene.

Publisert

Dette bildet du ser i dette innlegget er meg på Grønland på kveldstid. 

Ja, jeg gikk alene. Ja, det gikk fint med meg denne kvelden også. Nei, jeg gjør ikke Grønland til et utrygt sted selv om jeg har innvandrerbakgrunn. 

Jeg har faktisk engasjert meg i årevis i nabolaget, både som folkevalgt, styreleder i borettslaget og som beboer. 

Listhaug og co. tok seg en tur på Grønland - med media på slep - for å snakke om hvor utrygt hun og en annen Frper føler seg på Grønland. 

Det virkelige problemet

De ville aldri gått alene på Grønland på kveldstid. Jeg vil på ingen måte skjønnmale Grønland. 

Vi har mange utfordringer som vi trenger hjelp til å løse. Hvordan enkelte Frp-politikere føler seg i et nabolag de ellers driter i er ikke et av disse problemene.

Så la oss heller snakke om noen av de VIRKELIGE problemene vi har på Grønland. 

50 prosent av barn på Grønland lever under fattigdomsgrensa. Dette er også samme barn som bor trangt i nedslitte kommunale boliger. 

Dette er samme barn som må gjennom et åpent rusmiljø på vei til skolen. 

Det handler ikke om å sette de to gruppene opp mot hverandre, men dette er på ingen måte ideelle oppvekstsvilkår for barn. 

Frivillige tar ansvar

Vi har noen ildsjeler som Sterling Sk , som tilbyr en rekke aktivitetstilbud som barna ellers ikke hadde hatt. Dette holder mange av barna som lever under dårlige kår vekk fra dårlige miljøer. 

Selv om deres arbeid er forebyggende, er det ikke mye økonomisk støtte de får fra kommunen. 

Det må sies at kommunen slipper ganske billig unna når frivillige tar på seg ansvaret for barn som lever under vanskelige kår.

Høyresidas kutt

Bydelsøkonomien er også trangt, og hvert år blir det foreslått kutt. Disse kuttene går utover såkalte ikke-lovpålagte tilbud, blant annet fritidstilbud for barn og unge. 

Når det spares på bydelsøkonomien kan høyresida – og Frp – gå ut og rettferdiggjøre kutt i blant annet eiendomsskatten for de aller rikeste i byen. 

Kutt i eiendomsskatten for de rike = kutt i aktivitetstilbud og forebyggende arbeid. 

Løsningene koster penger

Nå vil Høyre-byrådet - som støttes av Frp - legge ned Tøyen arena, et annet tilbud for barn og ungdom i området drevet av Tøyen Sportsklubb. 

Dette var et av de få tingene man fikk igjen for Tøyenavtalen, en avtale som levde ikke akkurat opp til forventingene. 

Nå ønsker de også å ta dette fra barn og unge som lever under fattigdomsgrensa. 

Alt dette ønsker ikke Frp og høyresida å snakke om. Løse disse problemene koster penger, penger som de ikke er villige til å bruke på Grønland og nærområdet. 

Da blir det lettere å skylde på svake grupper for problemene deres usosiale politikk har forårsaket.

Powered by Labrador CMS