Under det borgerlige byrådet fikk Ap i 2011 bystyreflertall for å beholde trikken i Schweigaards gate. Nå har partiet byrådsmakt og trikken er flyttet til Bjørvika.
Under det borgerlige byrådet fikk Ap i 2011 bystyreflertall for å beholde trikken i Schweigaards gate. Nå har partiet byrådsmakt og trikken er flyttet til Bjørvika.

2011: Ap fikk vedtatt fortsatt trikk i Gamlebyen. 2020: Ap i byråd fjerner trikken fra Gamlebyen

Under de borgerliges byråd i 2011 klarte Ap å få bystyreflertall for å sikre fortsatt trikk i Schweigaards gate. Ni år senere er Ap i byråd med SV og MDG. Nå har de rødgrønne flyttet trikkelinjene 18 og 19 til Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

— Eksisterende trikketrasé i Schweigaards gate beholdes, for å muliggjøre en eventuell fremtidig trikkering i Gamlebyen, foreslo Ap i 2011 og fikk med seg bystyreflertallet på vedtaket.

Et enkelt digitalt søk viser bystyrets vedtak fra 2011 svart på hvitt. En av forslagsstillerne var Rina Mariann Hansen (Ap), som i dag er bekler byrådsposten for arbeid og sosiale tjenester. Og tidligere har vært kulturbyråd for det rødgrønne byrådet.

Ap- og Venstre-forslaget om å sikre trikken i Schweigaards gate ble enstemmig vedtatt av bystyret i 2011. Men 5. oktober i år åpnet den nye trikketraséen fra Nordstrand til Oslo sentrum. Trikken går ikke lenger ned Schweigaards gate på vei mot sentrum. Nå cruiser trikken nedover Dronning Eufemias gate, mellom nybyggene i Bjørvika, på sin vei mellom Nordstrand og sentrum.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp