Skeids målskårere, fra venstre, Maren Hauge Johansen, Maren Thorsø og Maren Lihagen tar feire på toppen av tabellen i 3.divisjon

Skeids damer tar ferie på toppen av tabellen etter storseier over Asker

Skeids damer satte et hårete mål før sesongen om å vinne 3.divisjon. Det trengs for å henge med når kvinnefotballen spisser seriesystemet neste år. Laget spiller til tider fantastisk flott fotball, og er mer kondisjonssterke enn sine motstandere.

Skeid er laget som feier gjennom 3. divisjon for kvinner.

Ubeseiret gjennom vårsesongen, og med 41-8 i målforskjell ligger tar laget sommerferie på toppen av tabellen tre poeng foran forhåndsfavorittene Gamle Oslo.

Vant 7-1 på Tonsenshagen

På tredjeplass ligger Asker, fem poeng bak Skeid.

Fordi Skeids hjemmebane, Nordre Åsen igjen får et nytt banedekke ble kampen spilt på Tonsenhagen kunstgress. Asker var motstander i siste kamp før ferien, og måtte returnere hjem med tap 1-7. Første omgang var ganske jevnspilt, men Skeid hadde de største sjansene. Til pause sto det 2-0 til Skeid.

--Dette tror jeg kommer til å gå bra. Vi har god kontroll bakover, men må være mer nøyaktige i pasningsspillet, kommenterte Skeids langtidsskadde Oda Fjellanger Westbye fra sidelinjen i pausen.

Løp i fra Asker i andre omgang

I andre omgang holdt Skeid tempoet oppe, og Asker hang rett og slett ikke med. Skeid gav seg ikke før det sto 7-1. To mål av Maren Hauge Johansen, ett fra Maren Lihagen og fire fra Maren Thorsø, scoret kampens første mål, og avsluttet kampen med et ekte hat-trick.

På Nordre Åsen før sesongen, spillerne Maren Thorsø og kaptein Elise Kvanndal flankert av trenere Endre Hovland (til venstre) og Tobias Moberg

— Jeg visste ikke mye om nivået da jeg kom til laget i vinter, men da jeg så kvaliteten på spillerne våre, tenkte jeg at de skulle være gode de lagene som skulle slå oss, sa Skeids svenske trener Tobias Moberg etter kampen.

Han roser laget for at de trener godt, også utenom fellestreningene. I kampen mot Asker slapp Skeid til fire jenter fra J17 laget. Alle fire fikk godt med spilletid.

--Ungdommene er også godt trent. Vi kjører tøffe forballøkter på våre treninger, og vi har sett at vi ofte er best utover i kampene, sa Moberg videre.

Maren ganger tre

Alle Skeids mål i kampen mot Asker ble skåret av en Maren. Maren Lihagen (1), Maren Hauge Johansen (2) og Maren Thorsø (4).

--Vi har som mål å vinne serien, og vi hadde nok trodd at kampen mot Asker skulle bli tøffere enn den ble, sa Hauge Johansen etter kampen. Lihagen var også fornøyd med kampen, og med spillet i de siste kampene før ferien. De tre siste kampene gav Skeid en målforskjell på 22 -2.