Oslo er blitt en øl-by! Og VårtOslos ølhunder vet hvor du får det beste av det beste.

Er du en øl-hund? Vi viser deg Oslo-barene med det bredeste utvalget av øl

Er du ute etter et koselig sted med stort utvalg av øl? Kanskje liker du en fruktig IPA, en god og mørk stout eller japansk sake? Dette er de sentrale stedene i Oslo som serverer både spennende, internasjonal drikke og kortreist, lokalt øl.

Publisert

Det er flere plasser i Oslo man kan ta seg en øl, enten det er ute eller inne. På en brun pub, restaurant eller klubb.

Flere steder har satset høyt på et stort og bredt ølutvalg for entusiaster eller de som ønsker å teste smakssansene.

Her er åtte plasser du kan dra for å utforske forskjellige øltyper og lignende drikkevarer:

Brygg - Storgata 7

Uteservering er noe de fleste i Oslo streber etter i sommervarmen. På Brygg får du også litt skygge utover dagen.

Da Brygg åpnet 30. august 2017 siktet de seg inn for å bli Oslos beste møteplass for ølentusiaster. På Brygg består ølutvalget av over 30 øl på tapp og over 100 typer på boks og flaske.

Av den japanske alkoholdrikken sake kan man blant annet smake Ine Mankai, brygget på en svart ris-type som gir drikken en rødlig farge. Ansatte på Brygg har bred erfaring og stor lidenskap for faget, og arrangerer ølsmaking for små og store grupper.

Cafe Nero - Thereses gate 47

Cafe Nero presenterer utvalg av snacks og drikke på en orignal måte.

Cafe Nero har fått mange positive tilbakemeldinger på Facebook for sitt brede utvalg av øl, hyggelig service og koselig stemning. IPA, pale ale, bayer, lager, fruktig øl, stout og porter er bare noe av det baren har på menyen for både øl entusiaster eller de som ønsker å prøve noe nytt.

De har også noe for alle, enten det er alkoholfri øl, glutenfri øl, kaffe eller te. På Cafe Nero kan man også ta med seg mat fra de lokale restaurantene i nærheten. Baren har uteservering og er vert for flere arrangementer.

Den Gamle Major - Bogstadveien 66B

Gamle Major har ligget på Majorstua så lenge at vi faktisk ikke kjenner noen som husket strøket uten den tradisjonsrike brune puben.

Den Gamle Major er en klassisk brun pub på Majorstua som har stått siden 1921. Dette er en gastropub drevet av både mat- og drikkeentusiaster, med over 130 typer øl på fat og flaske til en hver smak.

Her arrangeres det også såkalte "Tap Takeover" hvor bryggerier tar over tappetårnene for å fremheve bryggenyheter.

Den Gamle Major har også et bredt utvalg av over 70 forskjellige typer skotsk, irsk, amerikansk og japansk whisky.

Crow Bar - Torggata 32

På Crow Bar hjelper de ansatte deg med å finne det ølet som frister mest på en varm sommerdag.

I Torggata ligger Crow Bar med sine to etasjer og servering av ferskt, hjemmebrygget øl. Her varierer også ølutvalget ukentlig, med øl fra både lokale og internasjonale bryggerier.

De har 24 typer øl på tapp. På Crow Bar finnes blant annet double oatmeal stout og wheat IPA for dem som ønsker å drikke noe annet enn en vanlig pils.

Kjøkkenet i andre etasje serverer kebab, falafel og til og med helgrillet, Stout-marinert gris.

Hopyard - Mathallen, Vulkan 5

Inne på Mathallen ligger Hopyard. Dette stedet er drevet av mat- og ølentusiaster og har et utvalg bestående av over 200 spennende typer øl.

Her er det å finne alt fra Hopyards egne Pale Ale til tradisjonell, tsjekkisk pils. Eplemost fra Lindheim gård og hjemmelaget snacks til drikken er også på menyen her.

Sammen med Øl-akademiet har også Hopyard tidligere arrangert øl- og akevittsmaking.

Oslo Mikrobryggeri - Bogstadveien 6

Oslo Mikrobryggeri ligger på Majorstua og var det første mikrobryggeriet i Skandinavia

Oslo Mikrobryggeri har en lang historie med å introdusere blant annet IPA, Porter og Stout til Oslo. Dette var Skandinavias første mikrobryggeri, bryggerier med fokus på håndverksøl.

Fra høsten 2022 er det også quiz hver onsdag. Med ølnavn som Clint Yeastwood (en gjærrik, belgisk blond øl) og Twin Peaks (en American Pale Ale) er Oslo Mikrobryggeri byens eldste og fremste ekspert på håndlaget mikroøl.

Schouskjelleren Mikrobryggeri - Trondheimsveien 2

Mikrobryggeriet på Schous Plass sitter på mye kunnskap og historie når det kommer til øl. Fra den første helgen i juli kan gjester også sitte ute.

På Schous Plass ligger Norges nest eldste mikrobryggeri, Schouskjelleren. Denne plassen ligger i kjelleren til det gamle bryggeriet på Schous Plass. Her serveres det blant annet egne øltyper som selvbrygget fatøl.

Ekte kjellerstemning med peis og flere spennende arrangementer på agendaen som lansering av juleøl i førjulstiden og mjødsmaking om sommeren. Fra den første helgen i juli vil Mikrobryggeriet starte uteserveringen sin.

Røør - Rosenkranzgate 4

Røør serverer ikke bare 74 forskjellige typer øl på fat, men også 4 typer mjød. Ølutvalget skifter seg regelmessig, så det kan alltid være noe nytt og spennende å få i baren.

I andre etasje finner man 14 shuffleboards som er laget for hånd, hvor man kan forhåndsbestille tider så man slipper å stå i kø. Her kan du booke arrangementer som vennefester og firmafester.

Powered by Labrador CMS