– Vaktmesteren var veldig grei som fant en rullator jeg har fått låne. Ellers kunne jeg ikke kommet meg ut i det hele tatt, sier Andersen.
– Vaktmesteren var veldig grei som fant en rullator jeg har fått låne. Ellers kunne jeg ikke kommet meg ut i det hele tatt, sier Andersen.

Solveig (72) ble frastjålet kabinscooteren sin ved Sofienberg skole. Antatte gjerningspersoner har begått flere innbrudd i området

I flere uker har kabinscooteren til Solveig Andersen stått parkert på skoleområdet til Sofienberg skole. Natt til torsdag var den blitt stjålet. – Det gjør veldig vondt.

Publisert

Solveig Andersen (72), opprinnelig bosatt i Valdres, har de seneste ukene vært på besøk hos en venninne i Helgesens gate, like nedenfor Carl Berner.

Kabinscooteren hennes, som hun er avhengig av etter to tilfeller av hjerneslag, har under hele oppholdet stått parkert på skoleområdet til Sofienberg skole istedenfor på gateplan. Natt til torsdag ble den stjålet.

Begått flere innbrudd

– Det er forferdelig og jeg forstår ikke at noen kan gjøre noe sånt. Den er helt nødvendig for meg, da jeg ikke klarer å gå langt selv. Hver sommer pleier jeg å være borte i to måneder og kjøre rundt i Norge med den, sier Andersen.

Overvåkningsbilder viser at to personer natt til tirsdag befant seg borte ved kabinscooteren, før personene tok seg inn i garasjeanlegget som leilighetene disponerer. Ulf Sveen, vaktmester på adressen, forteller at de antatte gjerningspersonene er observert i området tidligere, blant annet i forbindelse med parkerte elsparkesykler.

Overvåkningsbilde natt til tirsdag som viser at de to personene har brutt seg inn i garasjeanlegget.
Overvåkningsbilde natt til tirsdag som viser at de to personene har brutt seg inn i garasjeanlegget.

– Jeg viste bildene til vaktmester i Trondheimsveien, som kjente igjen den ene personen. Han har tidligere begått flere innbrudd der. Jeg synes jeg drar kjensel på kvinnen.

Selv om det ikke finnes overvåkningsbilder som bekrefter at de nevnte personene står bak tyveriet, påpeker Sveen at de oppholdt seg ved kabinscooteren relativt lenge og spekulerer i om det var for å klargjøre den til senere.

– Det gjør veldig vondt

Andersen har politianmeldt saken. Samtidig problematiserer hun den lange ventetiden for å få tilgang på en ny kabinscooter, som ifølge henne er på fire til fem uker.

– Vaktmesteren var veldig grei som fant en rullator jeg har fått låne. Ellers kunne jeg ikke kommet meg ut i det hele tatt. Med tanke på at det ikke var så mye strøm igjen på batteriet, spørs det om de har kommet seg så langt med den. Det gjør veldig vondt.

VårtOslo har vært i kontakt med Oslo politidistrikt som på generelt grunnlag sier at gjenstander med en sporingsbrikke er enklere å spore opp. Uten en slik på plass, er de i større grad avhengige av tips eller å følge med på hva som legges ut for salg. Andersen er selv usikker på om kabinscooteren har en sporingsbrikke.

Powered by Labrador CMS