DEBATT

Ulsrud videregående skole og Emre Gjul-Jensrud
Ulsrud videregående skole har vært en av skolene som har endt opp med flest elever som trenger mest hjelp for å fullføre. Det ønsker Emre Gjul-Jensrud å endre.

– Høstens valg blir viktig for elevene i Oslo. Høyre tviholder på gamle løsninger vi vet ikke fungerer

Osloskolen er blant de mest segregerte i landet. Med rent karakterbasert opptak blir inntakssnittet ekstremt høyt på noen skoler, mens på andre skoler samles de med lavest karaktersnitt og ofte også lavest motivasjon. Det er åpenbart at noe må gjøres.

Publisert

I VårtOslo på søndag skriver Elisabeth Hekneby fra Unge Høyre om skolepolitikk.

Osloskolen er i dag blant de mest segregerte i landet. Med rent karakterbasert opptak blir inntakssnittet ekstremt høyt på noen skoler, mens på andre skoler samles de med lavest karaktersnitt og ofte også lavest motivasjon. Da er det åpenbart at noe må gjøres.

Den nye inntaksmodellen er nok ikke perfekt, men den prøver i hvert fall å ta tak i problemene med segregering. Høyre viser nok en gang at de er helt uten ambisjoner for osloskolen.

Gammeldags politikk

Deres eneste løsning er å fortsette med gammeldags politikk som ikke fungerer. Det ser vi også i debatten om fraværsgrensa. Oslo Arbeiderparti går til valg på å fjerne dagens fraværsgrense, fordi den er urettferdig og ikke fungerer. Høyre derimot, varsler at de vil innføre lokal fraværsgrense i Oslo, når den fjernes nasjonalt.

Dagens fraværsgrense tvinger deg til å betale for legeerklæring hver gang du er syk. Ikke bare strider det mot gratisprinsippet i skolen, men det gjør også at forkjøla ungdommer okkuperer plasser på fastlegekontorer midt under en fastlegekrise.

Mange steder er også legeerklæring ganske dyrt, hvis du ikke har råd til å betale for legeerklæring, må du enten møte opp syk eller risikerer å stryke i et fag.

Fungerer åpenbart ikke

Det er riktig at fraværet har gått noe ned, men det er kanskje ikke så rart når du både risikerer vitnemål og straffes økonomisk for å være syk.

Det er rett og slett ganske utrolig at Høyre vil tviholde på en gammeldags fraværsgrense som åpenbart ikke fungerer.

Høstens valg blir viktig for elevene i osloskolen. Det står mellom Høyre som sier nei til alt nytt, og vil tviholde på gammeldagse løsninger vi vet ikke fungerer. Eller Arbeiderpartiet som tar våre utfordringer på alvor og skaper en skole der alle kan lykkes.

Powered by Labrador CMS