DEBATT

Vallhall Arena ble benyttet som eksamenslokale for mange av de om lag 19000 eksamene våren 2020. Strenge koronaregler medfører nye rutiner.
Vallhall Arena ble benyttet som eksamenslokale for mange av de om lag 19000 eksamene våren 2020. Strenge koronaregler medfører nye rutiner.

Elevrådet på Hersleb videregående sendte et brev til kunnskapsministeren om eksamen. Les det her

Mindre fokus på eksamensforberedelser, kan gi oss mer tid til å gå igjennom pensumet. Derfor ber vi regjeringen avlyse eksamen dette skoleåret.

Publisert

Fra slutten av november og frem til nå har videregående skoler i Oslo vært på rødt nivå. Noe som tilsier flere dager med hjemmeundervisning. Vi kan dessverre ikke si at digital undervisning er like god som fysisk undervisning på skolen.

Med de nye muterte virusvariantene vet vi heller ikke hvor lenge vi blir på rødt nivå, for så vidt heller ikke hvor lenge vi blir helt nedstengt.

Ikke rettferdig

Elevrådet har full forståelse for smitteverntiltakene og støtter innføringen av dem. Men vårt kunnskapsgrunnlag er dessverre ikke i nærheten av det vi må ha for å kunne prestere godt på en eksamen.

Det blir ikke rettferdige å avholde eksamenene som i et vanlig skoleår. Vi ber statsråden avlyse eksamen og gi oss elever en mindre stressende skolehverdag, hvor lærerne kan bruke tiden de trenger på å gå igjennom pensum. Mindre fokus på eksamensforberedelser kan gi oss mer tid til å fokusere på pensumet. Derfor ber vi regjeringen avlyse eksamen helt dette skoleåret.

Avlys eksamen

Korona har medført mye stress for mange elever. Når elever jobber og jobber med skolearbeid, men fortsatt synes det er vanskelig med hjemmeskole, mener vi at å avlyse eksamen kan hjelpe på elevers psykiske helse.

Vi oppfordrer statsråden og departementet til å se situasjonen fra elevenes posisjon. Lærere og ledere ved skoler strekker seg langt for at undervisningen skal være like god som i et vanlig skoleår. Dessverre blir den ikke det, og det går sterkt ut over kunnskapsgrunnlaget som er nødvendig for å oppnå gode karakterer.

Vi håper virkelig regjeringen avlyser eksamenene.

Powered by Labrador CMS