Den nye avtalen om overtidsbetaling for kommunalt ansatte i fremste linje under korona gjelder fra og med nå og ut april 2022.

Ny avtale: Oslo kommunes lærere og sykepleiere får mer enn dobbel overtidsbetaling

— Ansatte i kommunen gjør en fantastisk innsats under koronapandemien, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG). I en ny avtale mer enn dobler Oslo kommune overtidsbetaling til blant annet lærere og sykepleiere.

Publisert

— Vi håper at dette vil være en ekstra motivasjon. Vi mer enn dobler overtidsbetalinga og utvider adgangen til å bruke overtid, med mest mulig bruk av frivillighet, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) i en pressemelding.

Den nye avtalen om overtidsbetaling for kommunalt ansatte i fremste linje under korona gjelder fra og med nå og ut april 2022.

— Dette er mer enn applaus

— Det vi gjør her er å strekke ut en hånd til alle de som har stått på i førstelinje over tid i pandemien, som blant annet lærere, sjukepleiere og barnehageansatte. Dette er mer enn applaus, og det er jeg skikkelig glad for, sier Wilhelmsen.

Avtalen er inngått på bakgrunn av behov for å mobilisere arbeidskraft for å sikre tilstrekkelig personell og forsvarlige tjenester under den pågående koronapandemien, heter det i pressemeldingen fra byrådet.

— Mange ansatte har stått i en krevende arbeidssituasjon over lang tid på grunn av pandemien, sier finansbyråden.

Gjelder ansatte i fem etater og alle bydelene

Følgende virksomheter omfattes av avtalen:

  • Utdanningsetaten
  • Barne- og familieetaten
  • Velferdsetaten
  • Helseetaten
  • Sykehjemsetaten
  • Bydelene

I avtalen er det lagt vekt på at det så langt det lar seg gjøre skal benyttes ansatte som ønsker å jobbe merarbeid/overtid.

Powered by Labrador CMS