Dersom det var kommunevalg i morgen, hvilket parti ville du da stemme på? Høyre og SV rykker opp. MDG går kraftig tilbake.
Dersom det var kommunevalg i morgen, hvilket parti ville du da stemme på? Høyre og SV rykker opp. MDG går kraftig tilbake.

Ny Oslo-måling: Høyre og SV går kraftig frem

– Oj, det er veldig gode tall for oss! Høyre og SV er de store vinnerne i en ny Oslo-meningsmåling, som viser fortsatt rødgrønt flertall i hovedstaden.

Publisert

Følgende spørsmål ble stilt: «Dersom det var kommunevalg i morgen, hvilket parti ville du da stemme på?». Resultatet gir totalt Arbeiderpartiet, SV, MDG og Rødt 52,9 prosent av stemmene.

Miljøpartiet De Grønne gjør det mest alvorlige fallet i undersøkelsen. I kommunevalget for to år sida fikk partiet 15,3 prosent. Skal vi tro denne undersøkelsen har partiet mista en tredjedel av velgerne, og har nå 10,2, ifølge Dagsavisen.

Jubel i Høyre

Høyre er, ifølge denne målinga, byens største parti med enorm margin. De snuser på 30 prosent, mens ingen andre når opp til tjue en gang.

– Det er en veldig hyggelig måling. Det er inspirerende å se at såpass mange synes at de løsningene vi peker på er gode for byen, sier Anne Haabeth Rygg, gruppeleder i Oslo Høyre, til Dagsavisen.

Kraftig SV-vekst

Men aller størst framgang opplever SV. Med 15,3 prosent av stemmene har de økt med over seks prosentpoeng siden kommunevalget. De spiser opp det lille fallet til Arbeiderpartiet og det store fallet til MDG i et jafs.

– Oj, det er jo veldig gode tall for oss. Det lover jo godt, det, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, leder i Oslo SV og skolebyråd i byen, til Dagsavisen.

SV har vært tydelig til stede både i regjeringsforhandlingene og statsbudsjettet i høst. Men Holmås Eidsvoll tror også tallene preges av pandemien. – Mange er permitterte. Og det minner jo folk på at de som rammes hardest er de som har minst fra før, sier hun.

1000 er intervjuet

Målinga er utført av Respons for Oslo Høyre. 1000 personer er intervjuet per telefon i undersøkelsen, som er gjort mellom 9. og 16. desember 2021. Respons Analyse opplyser at feilmarginene varierer mellom 1,5 og 2,5 prosentpoeng.

Powered by Labrador CMS