Tryvann høydebasseng er tatt ut av drift og holder fortsatt stengt,

Vann- og avløpsetaten ber folk ved Tryvannshøgda koke drikkevannet

– Alt vann som skal i munnen må være kokt først. Årsaken er funn av kimtall. Kimtall viser en generell forekomst av bakterier.

Publisert

Vann- og avløpsetaten anbefaler folk i området ved Tryvannshøgda å koke drikkevannet. Mer konkret er det folk på adressene Øvreseterveien 20 og 30 og Tryvannsveien 59, 61a-e og 64 som bør koke vannet.

– Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først. Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som brukes i kaffetrakter, til å lage isbiter med eller til å pusse tenner med, sier Sigurd Grande, avdelingsdirektør i vann- og avløpsetaten.

Funn av bakterier

Alle berørte har fått varsel på SMS.

– Årsaken til kokeanbefalingen er funn av kimtall. Kimtall viser en generell forekomst av bakterier og pleier ikke normalt å utløse kokeanbefaling i seg selv. Med bakgrunn i kokeanbefaling i samme området 4. august, velger vi likevel å gå ut med ny kokeanbefaling. Vann i Oslo er trygt å drikke, men er vi ikke sikre på at vannet er trygt, så anbefaler vi koking, sier Grande i en pressemelding.

Ved forrige kokeanbefalingen ble Tryvann høydebasseng tatt ut av drift. Drikkevannsbassenget er fortsatt stengt, og blir undersøkt og rengjort. Vi vil ikke ta i bruk dette bassenget igjen før vi er sikre på at det er trygt. Kokeanbefalingen ble opphevet 11. august etter tre rene vannprøver, i henhold til våre strenge prosedyrer.

Kjenner ikke årsaken

– Vi vet foreløpig ikke grunnen til indikasjonen på forurensning, men vi gjør det kan for å avdekke dette, sier Grande.

Vann- og avløpsetaten følger situasjonen nøye og tar vannprøver i området jevnlig de nærmeste dagene. Det er for tidlig å si noe om når kokeanbefalingen vil bli opphevet, oppgir de.

Powered by Labrador CMS