DEBATT

Deichman Stovner
– Som ansatt ved Deichman Stovner er jeg både stolt og takknemlig for den rollen vi spiller i lokalmiljøet. Vi ser hver dag hvor viktig bibliotekene er for våre brukere, både som møteplass, kunnskapsarena og kulturtilbud.

– Politikerne legger stadig mer vekt på bibliotekene som et gratis tilbud for alle. Men nå risikerer vi en forringelse

Som ansatt ved Deichman Stovner er jeg både stolt og takknemlig for den rollen biblioteket spiller i lokalmiljøet. Vi ser hver dag hvor viktig bibliotekene er for våre brukere, både som møteplass, kunnskapsarena og kulturtilbud.

Publisert

Bibliotekene er et fantastisk tilbud til Oslos befolkning! Men til tross for at vi er stolte av å tilby disse gratis tjenestene, er det et betydelig press på oss som jobber her.

Som ansatt ved Deichman Stovner, et av de mest besøkte lokalbibliotekene i byen, ser jeg dette presset på nært hold hver eneste dag. Deichman tilbyr et bredt spekter av aktiviteter – både litterære, kulturelle og sosiale. Vi ser en stadig større satsing på å øke leselysten blant barn og ungdom, samt å tilrettelegge for inkluderende og mangfoldige møteplasser.

Dette er sentrale samfunnsoppdrag som vi er svært engasjerte i, og jeg er stolt av det arbeidet vi gjør. Men det har blitt tydelig at forventningene og oppgavene våre har vokst betraktelig raskere enn ressursene våre.

Det bekymrer oss

Det som bekymrer oss mest, er at politikerne stadig legger mer vekt på bibliotekene som et gratis, tilgjengelig tilbud for alle, uten å øke støtten og bemanningen i takt med den økte bruken. Bruken av våre tjenester og arrangementer har skutt i været de siste årene, men de nødvendige ressursene til å møte dette økte behovet har uteblitt.

Deichman Stovner
Deichman Stovner er blitt et utrolig populært tilbud i nærmiljøet.

Bibliotekene har blitt en avgjørende del av byens sosiale og kulturelle liv, og nettopp derfor mener vi det er kritisk at politikerne anerkjenner viktigheten av vårt arbeid gjennom handling.

Jeg er stolt og takknemlig

Når vi ser på hvordan tilbudet i bibliotekene har utviklet seg, er det tydelig at politiske lovnader ikke blir fulgt opp med tilstrekkelige midler. Dette gjør at vi som ansatte ikke har muligheten til å opprettholde det servicenivået og de aktivitetene som våre besøkende forventer.

Bibliotekene i Oslo er en ressurs for alle – fra barnefamilier til ungdom og eldre – men uten nødvendig støtte, risikerer vi en forringelse av tilbudet vi kan gi.

Som ansatt ved Deichman Stovner er jeg både stolt og takknemlig for den rollen vi spiller i lokalmiljøet. Vi ser hver dag hvor viktig bibliotekene er for våre brukere, både som møteplass, kunnskapsarena og kulturtilbud.

Men vi trenger at politikerne støtter opp om bibliotekene, ikke bare i ord, men også gjennom økte ressurser.

Powered by Labrador CMS