DEBATT

— Akkurat nå er det mange som vurderer å melde seg ut av Obos fordi de ikke føler de har påvirkningskraft, skriver artikkelforfatteren.
— Akkurat nå er det mange som vurderer å melde seg ut av Obos fordi de ikke føler de har påvirkningskraft, skriver artikkelforfatteren.

- Demokratiser Obos nå! Ellers melder mange medlemmer seg ut

— Har Obos-ledelsen med vilje gjort det vanskelig for medlemmene å kunne delta på generalforsamling? Fristen for å kunne møte burde vært utsatt slik at så mange som mulig blir representert.

Publisert

I et innlegg hos NRKs ytring.no har konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj, sagt at han ønsker å løse de store demokratiproblemene i kooperativet. Han kommer her med en del forslag til hvordan man skal gjøre Obos bedre.

Likevel feiler han i å ta tak i problemet. Akkurat nå er det mange som vurderer å melde seg ut av Obos fordi de ikke føler de har påvirkningskraft. Og de mener Obos er dårlig styrt.

— Vet ikke at det holdes generalforsamling

Den eneste muligheten medlemmene har til å påvirke Obos, generalforsamlingen, har gått så og si alle hus forbi. Alle jeg kjenner som er medlemmer av Obos har engasjert seg kraftig i utviklingen av organisasjonen i det siste. Likevel har ingen av disse fått med seg at det snart er generalforsamling.

Dette er fordi innkallingen til generalforsamlingen har vært gjemt i små notise i Obos-bladet alle medlemmer får.

Selv er jeg medlem i flere sportsklubber. Disse er som ofte drevet av frivillige ungdommer i starten av 20-årene. Og klarer utmerket å sende ut innkallinger til årsmøtene sine. Hvorfor klarer ikke Obos med flere tusen ansatte og en toppleder med årslønn på nesten fem millioner kroner det samme?

— Utvid fristen for påmelding

Det er nå mange som har gått glipp av muligheten til å melde seg på til generalforsamlingen. Medlemmer opplever at den største svakheten i medlemsdemokratiet er manglende informasjon om deltakelse på generalforsamlingen.

Flere mener at ledelsen i Obos med vilje har gjort det vanskelig å delta på generalforsamlingen. Dette for å styrke sin egen innflytelse i organisasjonen.

Heldigvis er det en enkel løsning på dette. Utvid fristen til å melde seg på generalforsamlingen og gjør det skikkelig denne gangen. Send ut brev og epost til medlemmene slik at de som vil melde seg på får muligheten til dette.

Hvis ledelsen i Obos tar problemene i organisasjonen og medlemmene sine seriøst, så utsetter de fristen og sender ut nye innkallinger.

Powered by Labrador CMS