Både Color Magic og søsterskipet Color Fantasy innstiller midlertidig trafikken mellom Oslo og Kiel.

Begge Oslos Kiel-ferger tas ut av trafikk: 700 ansatte går inn i julen med permitteringsvarsel

— Vi ønsket i det lengste å unngå beslutningen som rammer ansatte rett før julehøytiden, sier Color Lines konsernsjef Trond Kleivdal om permitteringsvarsler til 700 ansatte etter at begge Kiel-fergene fra Oslo innstilles.

Publisert

Som en direkte konsekvens av de strenge koronatiltakene blir begge fergene mellom Oslo og Kiel midlertidig erstattet med transportskipet M/S Color Carrier.

Det betyr at 700 ansatte tilknyttet driften av fergene M/S Color Magic og M/S Color Fantasy nå får permitteringsvarsler, opplyser rederiet i en pressemelding.

— Nedstengt midt i viktig julesesong

— Dessverre har vi ingen mulighet til å opprettholde et bærekraftig passasjertilbud mellom Norge og Tyskland etter at regjeringen innførte nye og strenge koronatiltak, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

— Etter snart to år i pandemiens frontlinje, må vi dessverre nok en gang gi permitteringsvarsel til ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

— Beslutningen om å ta Color Magic og Color Fantasy midlertidig ut av drift innebærer dessverre varsel om permittering til i overkant av 700 ansatte. Gjennom regjeringens innskjerpelser har vi i praksis blitt nedstengt midt i den viktige julesesongen, sier Kleivdal. , sier konsernsjefen.

Kritiserer regjeringens støtteordning

29. desember tas Color Magic ut av trafikk og 10. januar går Color Fantasy i midlertidig opplag. Varetransport på fergestrekningen skal da ivaretas av Color Carriers tre ukentlige avganger.

— Regjeringens forslag til kompensasjons- og støtteordninger er lite dekkende for store arbeidsgivere. Forslaget til lønnsstøtte mangler forutsigbarhet og har ikke en egnet innretning, blant annet på grunn av kravet om at man ikke kan ha noen permitterte dersom man skal få lønnsstøtte, sier Color Lines konsernsjef.

— Etter snart to år i pandemiens frontlinje, må vi dessverre nok en gang redusere produksjonen og gi permitteringsvarsel til et stort antall av våre ansatte, sier Trond Kleivdal.

Powered by Labrador CMS