Ber foreldre som har mulighet om å holde ungene hjemme fra barnehagen før jul: — Tilbudet skal naturligvis være der for de som har et konkret behov, sier Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Oppvekstbyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) ber foreldre holde barnehagebarn hjemme før jul

— Situasjonen i barnehagene er nå så presset at jeg henstiller til foreldre å vurdere om det faktisk er helt nødvendig at du sender barnet dit nå før jul, sier skole- og oppvekstbyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Publisert

Det er høyt fravær blant ansatte som nå setter ytterligere press på Oslos barnehager. Men foreløpig holdes barnehager åpne.

Det betyr at gult nivå oppretteholdes, men Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) ber foreldre som har mulighet om å holde barna hjemme før jul.

— Klar over at situasjonen er krevende

— Tilbudet skal naturligvis være der for de som har et konkret behov, forsikrer oppvekstbyråden.

Holmås Eidsvoll påpeker i en pressemelding fra byrådet at det er opp til bydelene å vurdere om barnehager skal redusere åpningstiden.

— Vi er klar over at arbeidssituasjonen er svært krevende i barnehager og at det har vært høy belastning over lang tid, sier hun.

— Det er rigget til jevnlig selvtesting av ansatte i barnehagene for å bidra til kontroll over smitte, sier Holmås Eidsvoll.

Planlegger gult og rødt nivå etter julefeire

Samtidig planlegges det nå for fortsatt gult nivå i både grunnskolen og barnehagene etter juleferien. Videregående skole er planlagt med fortsatt rødt nivå, heter det i pressemeldingen.

  • Skolene er allerede i gang med jevnlig testing av alle elever på 1.- 10. trinn.
  • Det blir også distribuert tester til ansatte i AKS som er på jobb i romjulen slik at disse kan teste seg ved symptomer. 3. januar vil skoler med ungdomstrinn, videregående skoler og voksenopplæringen motta selvtester til elever.
  • Samtidig vil det bli distribuert selvtester til ansatte til bruk før oppstart etter nyttår for barnetrinn og skoler med 1.-10. trinn.
  • Ansatte i barnehager og skolene får nå tilbud om vaksine dose 3. Utdanningsetaten har også startet en kampanje for å rekruttere vikarer til skoler med høyt sykefravær blant ansatte.
  • Pt. er over 150 kandidater vurdert som kvalifiserte ut ifra de kriteriene som er satt. Drøyt 60 kandidater har blitt fordelt til over 40 skoler, og det jobbes daglig med å vurdere og formidle søkere.

— Takk til alle ansatte for jobben de gjør

— Det er viktig at vi planlegger slik at både ansatte og elever opplever det trygt å komme tilbake i januar. Derfor vil både elever og ansatte teste seg gjennom romjulen og før oppstart 4.januar, sier Holmås Eidsvoll.

— Jeg forstår at mange barn, elever og ansatte opplever situasjonen som vanskelig og slitsom nå. Jeg har derfor lyst til å si tusen takk til lærere, ansatte i barnehagene, assistenter, skole- og barnehageledere, i AKS og alle andre ansatte i barnehager og på skolen for den jobben de gjør hver eneste dag i en krevende tid, sier oppvekstbyråden.

Powered by Labrador CMS