Serieleder Stavanger hadde få problemer med å slå Grüner 9-2 i hockeyens eliteserie lørdag. Foto: Christian Boger

Skadeskutte Grüner kom til kort mot serieleder Stavanger

Med 10 spillere ute med skade ble Grüners hjemmekamp mot Stavanger aldri noen thriller. Rogalendingene vant til slutt 9-2.

Det har vært en lang høst for hockeygutta hos nyoprykkede Grüner. Etter en litt lovende start, har poengene uteblitt.

Og når konkurrentene rundt dem i bunnen av tabellen har forsterket laget med trans-atlantiske importer, har oppgaven med å overleve på høyeste nå i norsk ishockey bare blitt hardere for gutta fra Dælenenga.

Skadekrisen ble enda verre

Lørdag ettermiddag var det ingen som trodde på seier da de suverene serielederne fra Stavanger kom til Oslos østkant i førjulsstria. Med 10 spillere ute med skade ble oppgaven umulig for Grüner. Gjestene fra Stavanger vant til slutt 9-2

— Stavanger er en tøff motstander. Nå du i tillegg har 10 spillere ute var det ingen tvil om hvem som var best. Dette var så absolutt ingen god dag, sier Grüners Jesper Öhrvall til VårtOslo etter kampslutt.

Tobias Skuterud fikk æren av å sette inn Grüners første av to mål mot serielederen lørdag ettermiddag Foto: Christian Boger

— Selvfølgelig har det mye å si at vi har så mange spillere borte. Da er det vanskelig å få den ønskede kvalitet både på treningene og på matchene, sier Grüners svenske center.

Og skadekrisen ble om mulig enda mer i Grüner ishall lørdag. Mot slutten av andre periode måtte keeper Mikkel Wik gi seg, med noe som så ut som en skade i det ene benet. Fra før er lagets andre keeper, svenske Jesper Ekeberg ute med en skade i foten.

Finske Sundfors debuterte

Denne uken fikk Grüner hentet inn den finske centeren Niklas Sundfors. Men klubben har ikke økonomi til å hente flere forsterkninger.

— Vi har ikke penger til å forsterke veldig Det gjør at gapet mellom oss og konkurrentene blir større, sier Grüner-kaptein Sebastian Skaar.

Før sesongen var Stjernen og Manglerud Star ansett som lagene, sammen med Grüner, som ville sloss mot nedrykk fra eliteserien. Både M/S og Stjernen har i løpet av sesongen forsterket seg med flere trans-atlantiske importspillere.

Svenske Jesper Öhrvall er så langt i sesongen Grüners poengkonge. Lørdag ville det seg ikke helt for toppscoreren. Foto: Christian Boger

— Det er ingen tvil om at dette har gjort at muligheten til å ikke ende sist har blitt mindre. Men når vi driver som vi gjør, må vi bare gjøre det beste ut av det vi har, mener Grüner-kaptein Skaar.

Nå håper han at det fram mot jul kan komme flere spillere tilbake fra skade.

Mål i mot da to sekunder gjensto

Det var lite som minnet om at det var serielederen som stod på andre siden av redline da kampen startet i Grüner-hallen. Tydelig uten frykt og med godt spill var hjemmelaget på samme nivå som gjestene i starten av kampen. Men ingen av lagene klarte derimot å skape de store sjansene i begynnelsen.

Så skulle Grüners slovak Kristian Kucera få 10 minutters utvisning for tackling mot hode.

Hjemmelaget står nesten utvisningen av, men når det er igjen to sekunder av undertallet får Stavangers Ludvig Hoff pucken inn bak Grüner-keeper Wik.

Furuset-spiller Trym Daebråten Auren var hentet inn for å avhjelpe skadekrisen i Grüner. To assister noterte unggutten seg også for. Foto: Christian Boger

Baklengsmålet skal derimot ikke knuse moralen hos østkantgutta. Bare sekunder etter baklengsmålet får Stavangers Tommy Kristiansen en to minutters utvisning.

Det utnytter hjemmelaget til det fulle. Tjue sekunder senere setter Tobias Skuterud pucken i mål bak Stavanger-keeper Jonas Wikstøl.

Helt på slutten av perioden skal gjestene slå tilbake, og gjøre inntrykket av perioden litt mer positivt for gjestene. Toppscorer David Morley og Ludvig Hoff står bak scoringene.

Tre i trynet

Hadde første periode vært positiv, ble starten på andre en skikkelig nedtur. I løpet av to minutter scorer Stavanger to ganger ved Nicolai Brynhildsveen og Dan Kissel.

Den finske nyervervelsen Niklas Sundfors markerte seg med en snasen backhand-scoring i sin første kamp i Grüner-drakta. Foto: Christian Boger

Begge målene er av det litt billige slaget. Grüner-keeper Mikkel Wik kunne muligens reddet begge på en bedre dag.

— Stavanger er et veldig bra lag. I dag var vi ikke i nærheten, understreker Jesper Öhrvall.

Debutanten scoret

Til tross for to scoringer mot gir ikke Grüner-gutta opp utover i perioden. Men når laget mangler 10 spillere i troppen, blir det relativt tynt framover. Stavanger blir for sterke og vel fem minutter før slutt i midtperioden øker Brady Brassart til 6-1 for gjestene fra Stavanger.

Tredje periode ble på mange måter en transportetappe for serielederne. Selv om Grüner ikke var helt ufarlige ved flere anledninger.

Perioden startet positivt for Grüners del med et debutant-mål fra finske Niklas Sundfors I sin første kamp i Grüner-drakta satte han pucken i mål med et backhand-skudd etter snaut fem minutter.

Derfra og ut kontrollerte rogalendingene kampen inn og scoret tre ganger ved Nolan Zajac, Steinar Klavestad og Magnus Hoff.