Alt gikk rolig for seg under folkevandringen til Holmenkollen lørdag morgen. Her fra Majorstua t-bane. Foto: Christian Boger
Alt gikk rolig for seg under folkevandringen til Holmenkollen lørdag morgen. Her fra Majorstua t-bane. Foto: Christian Boger

I fjor var det trengsel og kaos på Majorstua. Men her går Kollen-køen som smurt

�Foreløpig er vi veldig fornøyd med hvordan avviklingen av trafikken til og fra skifesten i Holmenkollen har gått, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien.

Publisert Sist oppdatert

Skifesten i Holmenkollen skal være en fest for alle. Både utøvere og publikum skal ha en fantastisk opplevelse. Under fjorårets arrangement ble opplevelsen for mange ødelagt av transportkaos og fyll. Resultatet ble flere oppvaskmøter mellom arrangør, kollektivselskapene og politiet.

Før helgens arrangement hadde arrangøren og Ruter satt inn flere tiltak for å bedre på forholdene. Foreløpig ser det ut til at årets endringer har vært vellykkede.

Sporveien veldig godt fornøyd

— Hittil har det gått på skinner. Banene er i rute og vi har ikke hatt noen uønskede hendelser. Så langt er vi veldig godt fornøyd med hvordan vi har fått fraktet folk trygt til Kollen, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud, til VårtOslo ved 9-tiden lørdag morgen.

Da VårtOslo besøkte Majorstua stasjon ved 07.30-tiden lørdag morgen var den en stasjon uten trengsel og store folkemengder. Noe kø var det, men det var langt fra like kaotisk som i fjor.

— Det ser ut som vi har nådd ut med budskapet vårt om at folk bruker god tid på reisen, og at ikke alle skal på samme bane, mener Asperud.

— Ekspresstog en suksess

Kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud. Foto: Sporveien
Kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud. Foto: Sporveien

Han tror årets nyvinning med å kjøre togene bare til Holmenkollen har gitt en stor positiv gevinst for kundene.

— Med ekspressløsningen kan vi kjørefulle sekstogs-sett. Da får vi unna flere mennesker per avgang og vi får publikum raskere opp og ned, understreker Asperud.

Selv er han spent på hvordan dagen vil utvikle seg når folk skal ned  til byen igjen.

— Vi er veldig godt forberedt og håper å slippe unna problemer også når folk skal hjem igjen, sier kommunikasjonssjefen.

Han minner om at det finnes alternative måter å komme seg hjem fra skifesten på. Selv slår han et slag for det å bruke beina, og at folk som kan bør gå ned til byen etter femmila.

Stille og rolig natt i marka

Ikke bare transportselskapene hadde problemer under Kollen-helga i fjor. Også politiet hadde sitt å stri med. Natt til femmila var spesielt travel, med en rekke oppdrag i forbindelse med vold og fyll i marka. Hittil  i år har det derimot gått rolig for seg også for lovens lange arm.

Det store folkehavet uteble og av- og påstigning til Holmenkollen gikk smertefritt på Majorstua t-banestasjon lørdag morgen. Foto: Christian Boger
Det store folkehavet uteble og av- og påstigning til Holmenkollen gikk smertefritt på Majorstua t-banestasjon lørdag morgen. Foto: Christian Boger

— I løpet av natta har vi ikke hatt noen uønskede hendelser blant alle de som har slått leir langs femmils-løypa. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth.

Ut i fra operasjonslederens informasjon kan det tyde på at det i år er betydelig færre enn tidligere som har overnattet langs traséen.