Buss for bane i nesten fire måneder øst for Helsfyr.

109 dager buss for bane

Fra 18. mai blir det buss for bane i 109 dager på linje 2 og 3 øst for Helsfyr. Linje 4 må stenges i 12 dager.

Publisert

Fra 18. mai blir det buss for bane i 109 dager på linje 2 og 3 øst for Helsfyr. Linje 4 må stenges i 12 dager.

I forbindelse med oppgraderinger av det som opprinnelig ble bygd som trikketrasé må det gjennomføres omfattende arbeider av Sporveien. Linje 2 og 3 må stenge i 109 dager, mens linje 4 må stenge i 12 dager mens nytt T-banespor, ny bro og ny tunnel kobles på T-banenettet.

— Det blir buss for bane på strekningene mens de nødvendige arbeidene pågår. Alle som skal reise bør vurdere om de kan benytte alternative reiseruter eller sykle. Skal du reise bør du beregne god tid, sier pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

T-banen vil etter oppgraderingen kunne kjøre raskere og stillere på strekningen mellom Brynseng og Hellerud stasjon. Påkoblingen av det nye sporet og sprengningsarbeidene som må gjøres er ikke mulig å gjøre samtidig som det kjøres T-bane forbi. Sporveien benytter muligheten til å gjøre andre oppgraderinger på begge strekningene samtidig som banen er stengt. Det skal blant annet skiftes skinner og strømskinner på linje 2, samt at sju stasjoner på linje 3 får minsket avstand mellom plattform og tog, som vil gjøre det lettere å reise for alle.

— Det er beregnet plass til alle, men reisen kan ta litt lengre tid og det kan oppstå noe kø og ventetid. Sjekk Ruter-appen for alternative reiseruter og reiseinformasjon, oppfordrer Johansen.

Tilrettelegges for sykkel

Arbeidet legges til sommerperioden fordi noen færre blir påvirket. Samtidig er dette en periode hvor sykkel er et godt alternativ for mange. Bymiljøetaten tilrettelegger for sykkelbruk langs T-banelinjene, blant annet ved merking av sykkeltraseer og pop-up sykkelverksteder. Sjekk nettsidene deres for nærmere informasjon.

2b og 2E erstatter linje 2

T-banens linje 2 erstattes med buss i hele perioden fra 18. mai til 3. september. Det settes opp to busslinjer. Linje 2B kjører Helsfyr – Ellingsrudåsen via Tvetenveien og Tveita, mens linje linje 2E kjører Helsfyr – Ellingsrudåsen via E6 og første stopp Skjønnhaug.

Det kjører ikke T-bane på den ytterste delen av linje 2 på grunn av tilgang til verksted.

3B erstatter linje 3

T-banens linje 3 erstattes med buss 3B mellom Helsfyr og Bøler T fra 18. mai til 3. september.

Fra Bøler er det gode byttemuligheter til for eksempel linje 76 som kjører via Skullerud til Mortensrud. Skal man til Mortensrud vil det for eksempel være raskere å reise til Ryen og bytte til buss linje 71A der (kun i rushretning).

Det kjører ikke T-bane på den ytterste delen av linje 3 på grunn av tilgang til verksted.

4 E og 4B erstatter linje 4

T-banens linje 4 erstattes med buss fra 18. til 29. mai. Det settes opp to busslinjer i tidsrommet hvor T-banen er stengt. Linje 4B kjører mellom Helsfyr og Ryen. Linje 4E kjører direkte mellom Jernbanetorget og Leirskallen

På grunn av tilgang til verksted på Ryen er det mulig for linje 4 å kjøre Ryen – Bergkrystallen i perioden. Fra 30. mai kjører T-banen igjen til Bergkrystallen.

Slik kjører T-banen 18. til 29. mai

  • Linje 1 Frognerseteren – Majorstuen
  • Linje 2 Østerås – Helsfyr
  • Linje 3 Kolsås – Helsfyr
  • Linje 4 Vestli – Helsfyr og Ryen – Bergkrystallen
  • Linje 5 kjøres som normalt
Powered by Labrador CMS