– Hensynet til barns frie lek tilsier at stolpene ikke burde vært satt opp, sier samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav.

Oslo kommune gjør retrett. Byråd Stav beordrer fjerning av lyktestolpene i Tøyenparken

– Hensynet til barns frie lek tilsier at stolpene ikke burde vært satt opp. Det er viktig for meg at Oslobarn kan leke fritt uten fare for liv og helse, sier samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav.

Publisert

Mange i lokalmiljøet rundt Tøyen har vært sterkt misfornøyde med lyktestolpene bymiljøetaten nylig satte opp i bunnen av akebakken i Tøyenparken.

Tilbakemeldingene har vært klare. Stolpene i bunnen av bakken er livsfarlige og må vekk!

Den kommunale etaten hadde før monteringen av lyktestolpene ikke vært i noen form for dialog med lokalmiljøet og fikk rasende reaksjoner i etterkant. Og nå er det klart at de skal bort.

– Skal fjernes

Under dagens møte i samferdsels- og miljøutvalget kom byråd Sirin Hellvin Stav med den glade meldingen:

Samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav skar gjennom i saken om lyktestolpene i Tøyenparken.

– Lyktestolpene i Tøyenparken ble satt opp etter et lokalt ønske om bedre belysning i parken, men i denne saken mener jeg at hensynet til barns frie lek tilsier at stolpene ikke burde vært satt opp. Det er viktig for meg at Oslobarn kan leke fritt uten fare for liv og helse. Derfor har jeg i dialog med bymiljøetaten besluttet at lyktestolpene nedenfor akebakken skal fjernes, sier Stav.

– Vi har liten nok plass fra før

Blant de som engasjerte seg sterkt i saken var Tøyen-beboer Nina Alnes Haslie, som i et innlegg i VårtOslo mente bakken var ødelagt og livsfarlig å ake i.

– Vi har liten nok plass fra før her i indre by – flytt de stolpene nederst i bakken! Og gjør det før snøen kommer. For ungene kommer til å fortsette å ake i Tøyenparken, stolper eller ikke.

Powered by Labrador CMS