Haslelund bussholdeplass ble lagt ned for et par år siden. Leskuret står der ubrukt. Foto: Google maps
Haslelund bussholdeplass ble lagt ned for et par år siden. Leskuret står der ubrukt. Foto: Google maps

Dette leskuret ved Hovin står forlatt og ubrukt. Men på holdeplassene Lørenvangen og Sinsenveien, rett ved, har passasjerene ventet ute i vær og vind i årevis

– For å si det forsiktig, synes jeg det er dårlig gjort og respektløst av Ruter. De reisende står i all slags vind og vær uten mulighet for le. Mange kunne nok tenke seg å sette seg ned på grunn av dårlig helse.

Publisert

En Lørenbeboer har tatt kontakt med VårtOslo og lurer på hva som skjer med leskurene på stoppestedene Sinsenveien og Lørenvangen i Dag Hammarskjølds vei.

– Det er mange beboere på Økern, Løren og Sinsen som undrer seg over at vi må stå på fortauskanten i all slags vær mens vi venter på 23-bussen eller Flybussen. Barna svinser rundt, og verken eldre, syke, gravide eller andre har muligheten til å sette seg ned, sier Løren-beboer Frøydis Eriksson Erstad.

Lørenvangen bussholdeplass i Dag Hammarskjølds vei hadde tidligere leskur og sitteplasser. Men under byggingen av den nye miljøveien over Ring 3 i 2014-15, ble leskurene fjernet både der og ved Sinsenveien-stoppet.

Erstad forteller oss at folk i nabolaget savner leskurene og er lei av å vente.

– Benker kommer

Ole Christoffer Eid, fra nabolagsbloggen ØkernLøren.no, har undersøkt med Bymiljøetaten hva som skjer. Han fikk følgende svar på mail:

«Det vil ikke bli plassert ut noen nye leskur før tidligst høsten 2018, da det vil komme nye reklamefinansierte leskur i Oslo. Hvor eventuelle leskur vil bli plassert, er ikke bestemt. Bymiljøetaten vil også informere om at det ikke finnes gamle tilgjengelige leskur som kunne vært utplassert i mellomtiden, men det vil bli plassert ut en benk på holdeplassen innen kort tid».

Slik ser bussholdeplassen ved Lørenvangen ut. I to år har holdeplassen manglet leskur. Foto: Ole Christian Eid
Slik ser bussholdeplassen ved Lørenvangen ut. I to år har holdeplassen manglet leskur. Foto: Ole Christian Eid

Nå, flere år etter fjerningen av leskuret, er det plassert benker på holdeplassene ved Sinsenveien. Men holdeplassene i Lørenvangen mangler fortsatt muligheter for å sitte.

Samtidig har kommunen klaret å sette opp nye leskur på den nedlagte Haslelund holdeplass ved Ulvensplitten. Leskuret har stått der i et par år uten å gjøre noen nytte.

Kan ta et år

Lørenbeboer Erstad tok i april kontakt med Ruter, som svarer følgende:

«Vi beklager manglende lehus på Sinsenveien og Lørenvangen. Vi har ikke byggetillatelse på holdeplassene (Lørenvangen og Sinsenveien, begge veier), men vi har de på lista over lokasjoner som vil byggesøkes denne våren. Det er derfor stor sannsynlighet for at holdeplassene vil få reklamefinansiert lehus. Imidlertid kan vi ikke si noe om tidspunkt men mulig innen ett år fra nå», svarer de.

– Respektløst av Ruter

Frøydis Eriksson Erstad er svært skuffet over svaret:

– For å si det forsiktig, synes jeg det er dårlig gjort og respektløst av Ruter overfor kundene sine. De reisende står i all slags vind og vær uten mulighet for le. Mange kunne nok tenke seg å sette seg ned på grunn av dårlig helse eller plassere småbarna trygt og tørt på en benk, sier hun.

Heller ikke Ole Christian Eid er særlig imponert:

– Dette er ikke bra nok levert av Ruter. Holdeplassene er mye brukt av Økerns og Lørens beboere, slår han fast.

– Står på prioritert liste

På mail sier pressevakt Sofie Bruun følgende til VårtOslo:

Ifølge Sofie Bruun, i Ruter, kan det fremdeles ta lang tid før leskurene er på plass. Foto: Ruter
Ifølge Sofie Bruun, i Ruter, kan det fremdeles ta lang tid før leskurene er på plass. Foto: Ruter

– Byggesøknader tar tid, og det gjør også utviklingen av nytt lehus. Beklager dette. Vi søker nå om 200 lokasjoner for bygging av lehus, og da tar disse prosessene dessverre en del tid. Men dette stedet står fortsatt på vår prioriterte liste, selv om vi skulle ønske det gikk fortere enn det gjør.

– Vi forventer svar på byggesøknad rundt 1. juli. Det er først etter svar på denne at vi kan planlegge bygging mer konkret, forteller hun.

Powered by Labrador CMS