DEBATT

De som lider mest av skoleutsettelsene, inkludert Hoff skole, er elevene, sier Audun Greve.
De som lider mest av skoleutsettelsene, inkludert Hoff skole, er elevene, sier Audun Greve.

– Barn bør ikke måtte reise på tvers av byen fordi det ikke bygges nok ungdomsskoler

Når Skøyen-elevene ikke får plass på Majorstuen, blir de sendt til Øraker eller Ris. Dette gjør at mange barn blir separert fra venner, og må begynne på en skole de ikke har lyst til å gå på.

Publisert

Da jeg var tolv år risikerte jeg å ikke komme inn på Majorstuen skole, fordi det ikke var nok plasser. Nå er jeg 19, men elevene på Skøyen sitter fremdeles med samme klump i magen. Likevel velger byrådet å utsette Hoff skole i fem år til.

Utsettelsen begrunnes med at plan og- bygningsetaten har for få ansatte. Men plan- og bygningsetaten er altfor byråkratisk allerede. For å effektivisere er man nødt til å ta tøffe prioriteringer. Det første etaten kan gjøre, er å slutte å gjennomregulere små prosjekter.

Oslo har altfor strenge byggekrav i dag, som gjør at ventetiden er lang. Det er altfor mange påbud, reguleringer og forbud for utbyggere. Det er urettferdig at de viktige prosjektene må settes på vent på grunn av offentlig byråkrati.

På bekostning av elevene

De som lider mest, er elevene. Når Skøyen-elevene ikke får plass på Majorstuen, blir de sendt til Øraker eller Ris. Dette gjør at mange barn blir separert fra venner, og må begynne på en skole de ikke har lyst til å gå på.

Hoff skole er kun ett eksempel. Over hele byen er det for få skoleplasser. Likevel blir familier møtt med utsettelser. Elevene er offeret.

Powered by Labrador CMS