OUS tar høyde for enda flere koronapasienter: — Vi kan øke kapasiteten, men det vil gå utover andre pasienter, sier medisinsk direktør Hilde Myhren.

Oslos sykehusansatte tar ikke julefri: - Mange har stått på alt for lenge, og burde hatt ferie

Antallet koronapasienter på intensivavdeling ved OUS er på sitt høyeste noensinne. Nå tar ikke ansatte julefri. — De har frivillig overført ferie til neste år. Men mange har stått på alt for lenge, og burde hatt ferie.

Publisert

Det sier medisinsk fagdirektør ved Oslo universitetssykehus, Hilde Myhren, til VårtOslo.

Hun forteller at OUS-sykehusene Ullevål og Rikshospitalet nå har redusert antallet operasjoner med 20 prosent for å opprettholde intensivkapasiteten med mange innlagte koronapasienter.

Prioriterer akutt syke foran andre pasienter

Samtidig har ansatte frivillig sagt fra seg juleferie på grunn av det økte koronatrykket.

— For å sikre bemanning av intensivsenger, som følge av covid-pandemien, har vi har redusert planlagte kirurgiske inngrep (elektive pasienter) for å håndtere de som trenger det mest - akutt syke, inkludert covid-syke, sier Myhren.

Av totalt 50 intensivpasienter er det nå 23 med korona. Det er det høyeste antallet covid-pasienter på intensivavdeling ved OUS noen gang.

— Vi opprettholder kreftkirurgi og kirurgi til barn, sier den medisinske direktøren ved OUS.

— Hvordan er intensivkapasiteten ved OUS i jula? Er sykehuset forberedt på ytterligere økning i koronainnleggelser?

— Vi har omdisponert personell. Vi er godt forberedt. Det betyr ikke at dette ikke koster. Operasjoner er utsatt. Ansatte har frivillig overført ferie til neste år. Mange har stått på alt for lenge og burde hatt ferie, sier Hilde Myhren.

Nær halve intensiven fylt av koronapasienter

— Vi kan øke kapasiteten ytterligere, men det vil gå utover både pasienter som venter på operasjon og personalet, sier hun.

Oslo universitetssykehus opplyser på sin nettside at antallet koronapasienter på intensivavdeling nå er høyere enn noensinne under pandemien. Nå utgjør koronapasienter nær halvparten av alle på intensivavdeling ved OUS.

Av totalt 50 intensivpasienter er det 23 med korona. Det er det høyeste antallet covid-pasienter på intensivavdeling ved OUS siden koronapandemien startet i mars 2020.

Av de 23 intensivpasientene får 19 behandling med respirator, opplyser OUS. Til nå i desember har åtte pasienter dødd med korona ved OUS, viser tallene. I november døde 10 covid-pasienter. Totalt er OUS nå oppe i 95 koronareltaterte dødsfall.

Powered by Labrador CMS