DEBATT

Tøyen-beboerne sendte en klar melding til Sian om at de ikke var velkomne på Tøyen torg.
Tøyen-beboerne sendte en klar melding til Sian om at de ikke var velkomne på Tøyen torg.

– Vi skal fylle Mortensrud torg med kjærlighet og overdøve Sians hat og rasisme

Rasistene i SIAN har gjentatte ganger forsøkt å spre grumset sitt i Oslo, men har alltid blitt møtt med motstand av Oslos innbyggere. Det skal de også bli på Mortensrud lørdag 20. juni.

Publisert

Rasismen SIAN forfekter er hatprat, og hatprat er vold og dekkes dermed ikke av ytringsfriheten. Hets, trusler og spredning av fremmedfrykt er virkemidler som innskrenker andres rett til ytringsfrihet og trygghet. Dette er et demokratisk problem.

Som et antirasistisk parti aksepterer vi ikke at våre medborgere på Mortensrud utsettes for SIANs rasisme.

Det hjelper ikke å snu ryggen mot rasister, og vi kan ikke godta at hatprat og rasisme blir normalisert i samfunnet vårt og får plass i gatene våre. Om vi ikke er der og viser motstand, vil noen, særlig barn og unge, tro at det SIAN sier er akseptabelt og sant.

Endring i politivedtektene

Rødt er et antirasistisk parti som jobber aktivt for at ingen skal diskrimineres på bakgrunn av hudfarge, religion, kultur eller etnisitet. Oslo skal være en inkluderende by, hvor alle kan føle tilhørighet og samhold.

Derfor vurderer vi i Rødt å foreslå endringer i politivedtektene om at Oslo kommune skal ha nulltoleranse mot hatefulle og rasistiske ytringer.

Mobiliser

I fjor sto et samla Tøyen opp mot rasistene i SIAN med stor suksess. SIAN skal ikke få spre det rasistiske budskapet sitt i fred på flerkulturelle Mortensrud. Alle antirasister må kjenne sin besøkelsestid og møte opp på mot-demonstrasjonen lørdag 20. juni kl. 13.00 på Mortensrud Torg.

Vi skal fylle Mortensrud torg med kjærlighet og overdøve Sians hat og rasisme.

Powered by Labrador CMS