En omsvermet kronprinsesse Mette-Marit på Mortensrud festival. Foto: Olga Andresen
En omsvermet kronprinsesse Mette-Marit på Mortensrud festival. Foto: Olga Andresen

– Ingen rasister på Mortensrud

For Mona, Benjamin og det mangfoldige felleskapet vi alle er så glad i. La oss sammen overdøve SIANs fremmedfrykt og hat ved å rope «Ingen rasister i våre gater» og gi en tydelig beskjed til SIAN om at de ikke er ønsket på Mortensrud!

Publisert

I september i fjor hadde Stopp islamisering av Norge (SIAN) stand på Tøyen. Sammen med hundrevis møtte jeg opp for å demonstrere og rope «ingen rasister i våre gater». Dette vil jeg gjøre igjen, igjen og igjen – helt til vi overvinner fremmedfrykten, hatet og rasismen denne gruppen sprer.

Nå skal SIAN skal holde stand på torget på Mortensrud 20. juni og jeg håper så inderlig at hele Mortensrud og hele bydelen kommer ut i gatene for å rope sammen med meg og mange andre. Er du usikker, skal gi deg flere grunner til hvorfor det er viktig at vi tar til motmæle.

Har mistet Mona og Benjanmin

Bydel Søndre Nordstrand har dype sår som aldri vil leges. Vi har mistet to ungdommer til disse hatefulle og rasistiske holdningene. Jeg blir forbanna av å tenke på at SIAN, som deler de samme holdningen, skal holde stand på akkurat den plassen hvor Mona Abdinur delte ut roser for fellesskap og solidaritet noen dager før hun ble drept på Utøya i 2011.

De skal holde stand i bydelen vår, hvor Benjamin Hermansen ble drept på grunn av de samme hatefulle holdningene. Det gjør meg ubekvem. Det er helt uakseptabelt! Jeg nekter å godta dette og jeg er overbevist om at vi er mange.

Mangfold på sitt beste

SIAN velger bevisst å komme til en bydel som består av over hundre forskjellige nasjonaliteter, som lever svært godt side om side. Barn og ungdom som lærer å respektere hverandre uavhengig av religion og bakgrunn.

Vi aksepterer hverandre uansett hvilke religion naboen vår har og hvilken hudfarge treneren vår har. Gjennom oppveksten får vi en unik kulturell kompetanse, og de aller fleste av oss er fargeblinde. Vi setter felleskap og samhold høyt og det er mangfold på sitt beste.

Vi har også våre utfordringer som mange andre steder, men vi er på ingen måte «utstillingsvindu for feil kultur», som SIAN hevder.

Skaper sterke følelser

I en bydel hvor unge vokser opp med en usikkerhet om de passer inn, en stor gruppe unge som allerede er stigmatiserte, unge som er marginaliserte, der skal SIAN ha stand? For mange er Søndre Nordstrand og Mortensrud et friområde, hvor de kan befinne seg uten å bli utsatt for mange fordommer.

Organisasjonen velger bevisst å provosere. De, som alle andre, er nok klar over at konflikter og konfrontasjoner kan oppstå. Rett og slett fordi det skaper følelser hos ungdom som har sterk tilknytning til det mangfoldige og multikulturelle miljøet de er vokst opp i og verdsetter høyt.

Debattklimaet har blitt tøffere de siste årene. Debattene er røffere og mer polariserende enn tidligere. Mange av oss kjenner på hatet når vi ytrer oss, flere meningsytrere deler samfunnet i «oss og dem», og det siste vi trenger er at SIAN står og sprer fremmedfrykt og hatretorikk.

Ikke velkomne

Holdningene om at multikulturelle samfunn truer norsk kultur og norske verdier er farlige. Vi har sett hva slike argumenter har satt i gang tidligere, og det er ingen grunn til å tro det ikke kan skje igjen.

La oss derfor stå sammen og uttrykke misnøye. Vi skal verne om ytringsfriheten, men vi kan ikke la organisasjoner som SIAN fremme rasisme og hatefulle holdninger.

Jeg skal jobbe for at dette blir politisk behandlet, slik at vi tydelig sier ifra om at vi ikke ønsker SIAN på Mortensrud eller andre steder i bydel Søndre Nordstrand! Men hvis de likevel skulle få tillatelse til å ha stand, håper jeg dere kommer dere ut.

For Mona, Benjamin og det mangfoldige felleskapet vi alle er så glad i. La oss sammen overdøve SIANs fremmedfrykt og hat ved å rope «Ingen rasister i våre gater» og gi en tydelig beskjed til SIAN om at de ikke er ønsket i området!

Vi sees 20. Juni, men mest av alt håper jeg vi slipper å se de i bydelen!

Powered by Labrador CMS