«Har du lyst til å spice opp lørdagen litt så kom og hold meg med selskap da vel. Og kjenner du noen som også trenger det er det bare å dele og fortelle videre», oppfordrer Jubalon, aka Andreas Augdahl.
«Har du lyst til å spice opp lørdagen litt så kom og hold meg med selskap da vel. Og kjenner du noen som også trenger det er det bare å dele og fortelle videre», oppfordrer Jubalon, aka Andreas Augdahl.

Jubalon-konsert direkte til sofaen din fra en takterasse på Torshov. Påskeaften er reddet

Påskeaften klokka 20 får du Andreas og gitaren hans, alias Jubalon, rett hjem i stua. Konserten sendes direkte på Youtube, og går alt som planlagt blir bakteppet panoramautsikt over byen.

Publisert

«Det ble jo en litt annerledes påske i år. Så når du først har byttet ut skiløyper og peiskos med sofaen hjemme, hvorfor ikke tilbringe litt av påskeaften med meg, Andreas?»

Sånn starter facebookinnlegget til låtskriver og visesangeren Andreas Augdahl, også kjent under aritstnavnet Jubalon.

Artistkarieren begynte etter videregående, og fortsatt i Volda. KOnserten fra takterrassen er Jubalons første på en god stund.
Artistkarieren begynte etter videregående, og fortsatt i Volda. KOnserten fra takterrassen er Jubalons første på en god stund.

Konserten sendes fra brorens takterrasse på Torshov, og Andreas lover ti-tolv låter og en god time med musikk fra sjuende etasje. Det er et enkelt og dugnadsbasert arrangement, forteller Andreas. Konsertcrewet består av kjæresten hans, broren hans og en venn som skal fikse youtube-sendingen.

— På tide nå

Han begynte å leke med tanken på en livestreaming for et år siden, men kom aldri så langt. Da det ble klart at nedstengningen av Oslo fortsatte utover våren, og det fortsatt ikke var utsikt til verken uteliv eller konserter på en stund, kom motivasjonen tilbake.

— Nå har vi rundet et år, og det ser fortsatt ikke ut som om det blir noe konserter på en stund, så nå var det på tide. Det er litt mindre konkurranse også nå, virker det som, sier Andreas, som til vanlig jobber i NRK Østlandssendingen.

En av de mest spilte låtene hans på Spotify heter «Vi Vil Alltid Ha Oslo», og har litt over 8000 avspillinger. Den er blant de nesten 400 låtene som figurerer på den etterhvert ganske så berømte lista over Oslo-låter på Wikipedia.

— Visete låter

«Har du lyst til å spice opp lørdagen litt så kom og hold meg med selskap da vel. Og kjenner du noen som også trenger det er det bare å dele og fortelle videre. Det er gratis og ubegrenset med plass!» skriver han på Facebook, hvor han også deler denne beskrivelsen av seg selv (som han forsikrer at han ikke har skrevet selv):

«Andreas har en helt særegen stil og varmer publikum med sin nærhet, oppriktighet og velskrevne norske tekster om liv, død og noe av det som skjer i mellomtiden. Under navnet Jubalon debuterte han i 2013 med EP-en «Vi vil alltid ha Oslo», og gjennom et par omveier og latskap slippes singelen «Alene» høsten 2017 (det gjorde den ikke).»

— Meg og gitaren

— Jeg begynte for en sju-åtte år sida å skrive litt sånn visete låter. Om eget liv, stort sett. Det var et sideprosjekt etter videregående, og jeg hadde egentlig slutta da jeg begynte å studere i Volda. Men der var det et miljø som gjorde det naturlig å opptre litt, så jeg spilte en del konserter der. Så fortsatte det noen år. Det har stort sett vært meg og gitaren, forteller Andres.

Det er det i kveld også, ham og gitaren. Pluss utsikt over Oslo, kjæresten, en venn som fikser youtubesendingen, en bror med en stor takterrasse og et påskefeirende publikum sittende i sin egen sofa.

— Det har stort sett vært meg og gitaren, forteller Andreas Augdahl, som er vokst opp på Slemdal.
— Det har stort sett vært meg og gitaren, forteller Andreas Augdahl, som er vokst opp på Slemdal.

— Vi ligger ikke helt nede

Andreas bor, som broren sin, på Torshov. Han har aldri sett Torshov så stille som nå. Men han synes lokalbefolkningen har taklet pandemien på en bra måte.

— Jeg vi synes vi har klart å ha en ålreit tone med hverandre. Vi holder avstand i butikken, men vi er høflige og blide. Jeg har faktisk ikke møtt noen surpomper, forteller Andreas, som er vokst opp på Slemdal.

Han har merket at folk i bydelen bruker grøntområdene i bydelen, som Bjølsenparken, Myraøkka og Akerselva-parken, mer enn noen gang.

— Det er de møtestedene vi har nå, og det fint å se at vi ikke ligger helt nede selv om vi er i denne situasjonen. Det er lit sånn at bare det er sol og nærmer seg ti grader, er det rett ut. Vi lar ikke en soldag gå til spille nå om dagen.

Lenken til Youtube-sendingen blir lagt ut på arrangementssiden på Facebook før klokka 20 i kveld.

Powered by Labrador CMS