Her er bruker den ene av de to tiltalte kvinnene en skrutrekker på å åpne postkasser i sameiet Ringnes Park. Overvåkningsbildet hjalp politiet i å få tiltlalt de to kvinnene.
Her er bruker den ene av de to tiltalte kvinnene en skrutrekker på å åpne postkasser i sameiet Ringnes Park. Overvåkningsbildet hjalp politiet i å få tiltlalt de to kvinnene.

Sameiet ga overvåkingsbilder til politiet: To kvinner er nå tiltalt for postkasseinnbrudd ved Ringnes Park Vest

Beboerne i Ringnes Park Vest ble så forbannet etter gjentatte postkassetyverier at de ga politiet overvåkingsbilder. Nå har bilder fra sameiet ført til tiltale mot to kvinner i 20-årene. De skal også ha svindlet flere av beboerne i sameiet.

Publisert

— Vi er veldig lettet over at politianmeldelse til slutt førte frem, sier styreleder Marianne Husum i Ringnes Park Vest til VårtOslo.

En kvinne på 23 år og en på 28 år må møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha stjålet ulike bankkort, kredittkort og andre verdipapirer fra postkassene til beboerne i sameiet.

— Mente vi visste hvem som stjal

Etter at postkasser ble brutt opp og innhold stjålet første gang opplevde sameiet at saken bare ble henlagt av politiet. Så fortsatte innbruddene i postkassene.

— Det nytter å anmelde slike forhold, sier styreleder Marianne Husum i Ringnes Park Vest.
— Det nytter å anmelde slike forhold, sier styreleder Marianne Husum i Ringnes Park Vest.

Da bestemte sameiet seg for å handle. De satte i gang sitt eget spaningsarbeid. Etter en ny runde med ødelagte postkasser og innhold som var blitt stjålet, ble blant annet overvåkingsbilder levert politiet.

— Vi i styret hadde en formening om hvem det er som har utført tyveriene og skadeverkene, og den informasjonen er overlevert til politiet, fortalte Husum til VårtOslo i fjor høst.

Først etter at politiet mottok overvåkingsbildene fra sameiet i Sannergata ble to kvinner pågrepet, mistenkt for postkassetyveriene.

Det er nå de samme to kvinnene som er tiltalt.

— Viser at det nytter å anmelde

Ifølge tiltalen skal de to kvinnene ha stjålet kredittkort og debetkort fra postkassene. De skal også ifølge tiltalen ha begått lignende tyverier andre steder i Oslo. Kortene er igjen blitt brukt i svindel og bedrageriforsøk.

— Bedrageriet er grovt fordi det særlig legges vekt på at det har hatt til følge en betydelig økonomisk skade, det er begått ved flere anledninger eller over lengre tid, det er begått av flere i fellesskap eller har et systematisk eller organisert preg, eller lovbryteren har forledet allmennheten eller en større krets av personer, heter det i tiltalen mot de to kvinnene.

De to tiltalte kvinnene i 20-årene skal både ha brukt de stjålne kortene til å handle på nett, men også til å få lån via kreditt. Den største summen i tiltalen er på over 100.000 kroner.

Tiltalen mot 23-åringen og 28-åringen er lang og omhandler flere bedrageri- og svindelforsøk i tillegg til postkassetyveriene fra Ringnes Park Vest.

— Dette viser at det nytter å anmelde slike forhold. Dette var veldig godt organisert og systematisk, likevel er det nå heldigvis tatt ut tiltale, sier Marianne Husum i Ringnes Park Vest.

Powered by Labrador CMS