DEBATT

-- Bybarn trenger plass til lek. Skolegården er både lekegrind, møteplass og læringsarena, erklærer FAU-medlemmer ved Sagene skole, Tommy Bull Henstein (t.h.) og Torkild Hovde Lyngstad.

– Nå eller aldri for Sagene skolegård

Det vi foreldre ser, og som alle andre besøkende ser, er en skolegård som er trang, mørk, full av murvegger, gjerder og asfalt. Men vi ser også et potensiale.

Publisert

Neste sommer vet vi hva som er fremtiden for skolegården på Sagene skole. Enten har kommunen kjøpt nabotomta og planlegger en utvidelse av gården, eller så har anleggsmaskinene rullet inn for å bygge leiligheter.

Uansett blir utfallet varig. Det er ingen andre utvidelsesmuligheter for akkurat denne skolegården. Ikke til neste år, ikke i neste skoleplanperiode og ikke om 50 år. Derfor må vi ta rett avgjørelse nå.

Innbyggerforslaget om å utvide skolegården på Sagene har skapt mye engasjement. Familier i nærmiljøet jubler over muligheten. Endelig, sier de.

Ingen planer for skolegården

De diskuterer saken forhåpningsfullt utenfor skoleporten. Bydelspolitikere og bystyrepolitikere er også positive. De har besøkt skolegården én etter én, og de forstår godt hva som er saken. Alle ser det: Barna trenger et bedre uteområde.

Men noen er også nøkterne. Nina Sollien Ullestad i utdanningsetaten forteller til VårtOslo at det per nå ikke er noen planer om å gjøre noe med skolegården. Etatens vurdering er at Sagene skoles uteareal dekker de hovedfunksjonene en skolegård skal ha.

Skolegård som ikke brukes

For oss som er foreldre er dette vanskelig å forstå. Det vi ser er en skolegård som ikke brukes av barn på ettermiddagene, en skolegård der foreldre har satt i gang ettermiddagspatruljer for å holde uønskede elementer borte etter skoletid. Vi ser en skolegård der ikke alle barna kan ha friminutt samtidig, ikke engang før korona.

Det vi foreldre ser, og som alle andre besøkende ser, er en skolegård som er trang, mørk, full av murvegger, gjerder og asfalt. Men vi ser også et potensiale. Det skal ikke mye til for å få litt mer luft og lys inn på området. Den fraflyttede tomta er nettopp en slik mulighet.

Vi heier på en løsning

Utdanningsbyråd Inga Marte Thorkildsen sier i sin uttalelse til innbyggerinitiativet at hun forstår at nærmiljøet kan ønske seg et større areal, men at dette må veies opp mot kostnadene. Det er vi enige i. La oss gjøre akkurat det.

La oss nettopp se nærmere på forslaget, finne ut hva det faktisk vil koste og hva denne investeringen kan bety for barna i området, både de som bor der nå og de stadig flere som vil bo der i tiårene fremover.

Vi er mange som heier på at politikerne skal finne en god løsning i denne saken. La oss sørge for at vi har vurdert alle muligheter før vi slipper anleggsmaskinene inn. Det er nå vi har sjansen.

På vegne av foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Sagene skole

  • Anita Vårbo Berglund
  • Annette Gauslå
  • Janneke Solem
  • Ketil Gjønnes
  • Stina Mosling
  • Tommy Bull Henstein
  • Torkild Hovde Lyngstad

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS