DEBATT

Olsen på Bryn er et av få samlingspunkter i nærheten av bydel Østensjø.
Olsen på Bryn er et av få samlingspunkter i nærheten av bydel Østensjø.

– Oslo har et uholdbart dårlig tilbud av barer og livemusikk

Skal du ta med kjæresten på dans eller ønsker å sosialisere med andre, som en av mange single i byen, må du reise veldig langt dersom du bor i deler av Oslo.

Publisert

Det er med undring jeg leser Victoria Lampe sitt innlegg omkring tettheten av barer i Oslo. Jeg lurer på om hennes Oslo begrenser seg til en by bestående av bare indre by og Majorstuen.

Virkeligheten i min bydel, Østensjø, og andre bydeler når det kommer til skjenkesteder med levende musikk hver helg, er som tatt fra Krfs drømmeideal anno 1985.

Kan vi ikke bedre?

Dersom en ønsker å se noen klynger av mennesker som har det hyggelig i min bydel på en fredag eller lørdag kveld, så er de å finne ved Shell Manglerud, der voksne menn polerer sine biler med sota vinduer rett ved vaskehallen.

Når sant skal sies, har det forekommet noen sjeldne forsøk på dans i kombinasjon med servering av kinesiske nudler på Manglerud. I fjernere områder av bydel Østensjø, som Skullerud, Bogerud, Bøler og Oppsal, fins ikke et slik tilbud.

Nå skal riktignok Olsen på Bryn endelig gjenåpne etter å ha vært stengt i lengre tid, men stedet ligger omtrent på grensa til bydel Alna og er det eneste tilbudet med live musikk i en bydel med 50 000 innbyggere! Kan vi virkelig ikke bedre enn dette for vår befolkning?

Vi har glemt noe viktig

Hva jeg derimot er enig med Victoria Lampe i, er beskrivelsen av kvaliteten. I perioder er jeg boende ved tettstedet Vestfossen, med så vidt over 3000 innbyggere.

Hver eneste helg er det live musikk på stedets eneste utested, som er dobbelt så stort som Olsen på Bryn, og det er tjukt av folk. Lokalene ser visuelt innbydende ut, med fargerike lys inne og fakler utenfor.

Stedet, Onkel Thor, er kjent for sin gode norske mat, for dansegulvet og selvsagt sin vennlige betjening. Kontrasten mellom hva lille Vestfossen har å tilby sine innbyggere versus hva en del bydeler i Oslo tilbyr, med langt flere innbyggere, får meg til å tenke at vi har glemt noe veldig viktig på veien. Vi har ikke gode sosiale tilbud i nærheten av der flesteparten av oss faktisk bor.

Powered by Labrador CMS