Foruten den ene ansatte med påvist koronasmitte ved Nedre Bekkelaget skole, er ytterligere tre lærere, administrasjon, AKS-ledelse, samt skoleledelsen er satt i karantene. I tillegg er 14 elever i karantene
Foruten den ene ansatte med påvist koronasmitte ved Nedre Bekkelaget skole, er ytterligere tre lærere, administrasjon, AKS-ledelse, samt skoleledelsen er satt i karantene. I tillegg er 14 elever i karantene

Nedre Bekkelaget skole stenges i en uke etter koronasmitte. 20 ansatte og 14 elever i karantene

— En ansatt som allerede var i karantene har utviklet symptomer på covid-19, skriver Nedre Bekkelaget skole på sin nettside. Nå stenges skolen hele denne uka, mens 20 ansatte og 14 elever er i karantene.

Publisert

— Med 13 lærere på 1.-7. trinn i karantene vil det ikke være mulig å opprettholde en forsvarlig drift, fordi det bare vil være noen få lærere igjen som kan møte på skolen, skriver rektor Kjersti Dahlnettsiden til Nedre Bekkelaget skole.

— Vi er svært lei oss for å måtte stenge skolen nå, men det må til av smittevernhensyn, skriver rektoren.

Foruten den ene ansatte med påvist koronasmitte, er ytterligere tre lærere, administrasjon, AKS-ledelse, samt skoleledelsen er satt i karantene. I tillegg er 14 elever i karantene.

Planlegger å ha tilby hjemmeskole

Beslutningen om å stenge skolen ut uka er tatt i samråd med bydelsoverlegen og mmittevernteamet i bydel Nordstrand. Utdanningsetaten er informert, opplyser skolen.

— Den store utfordringen nå er å få utlevert skolesaker til elevene. Dere vil i morgen få beskjed om organiseringen av dette. Lærerne er i full gang med å lage opplegg til hjemmeskole, men alt er nok ikke klart allerede fra mandag av, opplyser Dahl.

Stengingen av skolen kan bli lenger enn en uke, opplyser skolen.

— Såfremt lærerne er friske kan hjemmeundervisning foregå selv om den ansatte er i karantene, men det blir verre å gjennomføre undervisning om man er syk. Heldigvis er det to lærere på alle trinn og vi krysser fingrene for at ikke flere får symptomer, skriver rektor Kjersti Dahl.

Det femte smitteutbruddet ved skoler i Oslo

Nedre Bekkelaget skole er den femte osloskolen som må stenge undervisning på grunn av koronasmitte etter starten på det nye skoleåret.

Ved Tonsenhagen skole ble det besluttet å utsette skolestart for andreklassinger, etter et registrert smittetilfelle hos en ansatt på 2. trinn. Nordtvedt skole besluttet å stenge ned 1.trinn og aktivitetsskolen, også som følge av registrert smitte hos en av de ansatte.

Ved Bøler skole ble det nylig besluttet at en førsteklasse og alle ansatte ved første trinn måtte i karantene etter et smitteutbrudd hos en ansatt. Ved Haugenstua skole måtte hele 10. trinn og en gruppe ansatte i karantene frem til 27. august.

Powered by Labrador CMS