En ansatt har trolig bragt med seg smitte inn på Ljabrubakken Omsorg+. Nå har fire beboere og fire ansatte fått påvist korona.
En ansatt har trolig bragt med seg smitte inn på Ljabrubakken Omsorg+. Nå har fire beboere og fire ansatte fått påvist korona.

Koronasmitte igjen påvist i Oslos eldreomsorg: Åtte personer ved Ljabrubakken Omsorg+ har fått påvist korona

Etter å ha klart å bekjempe koronasmitte i Oslos eldreomsorg er det nå påvist covid-19 hos fire beboere og fire ansatte ved Ljabrubakken Omsorg+.

Publisert

— Tidligere denne uken fikk en ansatt ved Ljabrubakken Omsorg+ påvist covid-19. Det ble satt i gang systematisk kartlegging og smittesporing i henhold til gjeldende rutiner fra FHi, opplyser kommunikasjonsdirektør Julie Borchgrevink i omsorgsfirmaet Stendi.

Stendi driver omsorgstilbudet for Oslo kommune. Ljabrubakken Omsorg+ er et tilbud for eldre over 67 år og har tilsammen 54 leiligheter.

Smittetall i Oslo øker

— Ytterligere tre ansatte ble så bekreftet smittet. På bakgrunn av dette ble alle de øvrige beboerne testet. Dette avdekket at fire beboere ved Ljabrubakken Omsorg+ også er positive for covid-19 og er nå isolert, skriver Borchgrevink i en pressemelding.

Omsorgsboligen er nå stengt for besøk, og alle fellesarrangementer og fellesmåltider er avlyst, opplyser Stendi.

Smittetallene i Oslo øker nå i omfang. I uken som snart er slutt har det blitt registrert 146 nye koronatilfeller. Det er en økning fra 116 nye tilfeller med covid-19 i uke 35, og opp fra 92 nysmittede uken før, viser tall fra helseetaten.

FHI bekymret for smittesituasjon i Oslo

I vår var det 36 koronadødsfall i Oslos eldreomsorg før kommunen fikk kontroll over smitten. Det ble innført svært strenge smitteverntiltak og i en lengre periode var det ikke mulig å komme på besøk ved sykehjem.

Tidligere denne uken advarte Folkehelseinstituttet mot en ny, nasjonal koronabølge. FHI er i sin rapport særlig bekymret for smittesituasjonen i Bergen og Oslo.

— Spredningen blant unge voksne kan sette i gang ytterligere spredning i disse miljøene, og smitteoppsporingen er vanskelig. Disse unge voksne kan selvfølgelig også spre smitte til eldre personer. Vi er redd for at epidemien i disse byene skal stabilisere seg på et høyere nivå i stedet for å gå ned, skriver FHI i rapporten.

Powered by Labrador CMS