Iløpet av de ti første dagene i september er det registrert 192 nye tilfeller av covid-19 i Oslo.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Smittekurven i Oslo blir brattere og brattere hver dag. 146 nye koronasmittet de siste fem dagene
Smittetallene i Oslo øker i omfang. I uken som snart er slutt har det blitt registrert 146 nye koronatilfeller. Det er en økning fra 116 nye tilfeller med covid-19 i uke 35, og opp fra 92 nysmittede uken før.
Iløpet av august alene registrerte helsemyndighetene flere nye tilfeller av koronasmittede i Oslo enn det samlede antallet smittede iløpet av juni, juli og august. Men tallene for september kommer til å være dystrere enn august.
På Oslo kommunes egen nettside for koronasmitte kan du selv se hvordan kurven de siste ukene er blitt brattere og brattere. Lørdag kveld var det registrert 3.705 tilfeller av covid 19-smitte. Det er 146 flere enn da helseetaten kom med sin siste rapport for fem dager siden.
I den siste rapporten var det første gang siden i vår at det iløpet av en og samme uke var registrert nye smittetilfeller i samtlige bydeler. Og nå viser de siste tallene at smitten går feil vei - tallene øker kumulativt uke for uke.
Annonse
I de rødeste bydelene, Alna og Gamle Oslo, er det iløpet av de fem siste dagene registrert henholdsvis 11 og 19 flere med koronasmitte. Det betyr at det per lørdag kveld var 431 registrert med smitte i bydel Alna, og 379 i bydel Gamle Oslo.
Hvis man sammenligner smittetallene betyr det at Oslo har like mange registrerte smittede nå som i tredje uke av april i år. Men da gikk smittekurven nedover. Nå går smittekurven motsatt vei - den øker.
— I august ble det registrert totalt 455 nye tilfeller. Dette er betydelig flere enn i både mai, juni og juli, da det ble registrert mellom 100 og 259 smittetilfeller, opplyste helseetaten sist mandag.
Iløpet av de ti første dagene i september er det registrert 192 nye tilfeller av covid-19 i Oslo. Ettersom smittekurven har blitt brattere og brattere for hver dag de siste ukene, betyr det at en prognose tilsier at det endelige smittetallet for september kan bli langt høyere enn for august.
Tidligere denne uken advarte Folkehelseinstituttet mot en ny, nasjonal koronabølge. FHI er særlig bekymret for smittesituasjonen i Bergen og Oslo.
— Spredningen blant unge voksne kan sette i gang ytterligere spredning i disse miljøene, og smitteoppsporingen er vanskelig. Disse unge voksne kan selvfølgelig også spre smitte til eldre personer. Vi er redd for at epidemien i disse byene skal stabilisere seg på et høyere nivå i stedet for å gå ned, skriver FHI i rapporten.
— Videre mener FHI det er nødvendig med økt oppmerksomhet på faren for overgang fra lokale til regional oppblussing.
— Dersom et utbrudd i en kommune har forgreininger til flere andre, kompliseres håndteringen betydelig og dermed også faren for at man mister kontrollen.