Sykepleier Ingrid Frøshaug Forbord (til v.) viser byrådsleder Raymond Johansen (Ap) testutstyret for korona av utenfor teststasjonen på Aker legevakt.

Ferske smittetall for Oslo: Nye koronasmittede registrert i alle bydeler forrige uke

I uken vi akkurat har lagt bak oss ble det registrert 116 nye tilfeller med covid-19 i Oslo. Dette er en liten økning fra uke 34, da det ble registrert 92 tilfeller, opplyser helseetaten.

Publisert

Iløpet av august alene registrerte helsemyndighetene flere nye tilfeller av koronasmittede i Oslo enn det samlede antallet smittede iløpet av juni, juli og august, viser den siste koronarapporten fra helseetaten.

Forrige uke ble det også registrert nye koronatilfeller i samtlige 15 bydeler, viser den ukentlige rapporten. Helseetaten utarbeider statusrapporter som viser smittesituasjonen i Oslo for covid-19, på oppdrag fra byrådsavdeling for helse, eldre og innbyggertjenester.

Flest registrert i Alna og Gamle Oslo

Det samlede smittetallet for befolkningen i Oslo er 50 smittetilfeller per 10.000 innbyggere. Men enkelte bydeler skiller seg ut. I bydel Stovner er forholdstallet 85 registrerte smittede per 10.000 i befolkningen.

Oversikt over antallet personer registrert med koronasmitte i Oslos bydeler.

Bydelene som har registrert flest smittede er nå bydelene Alna og Gamle Oslo med henholdsvis 392 og 348 personer registrert smittet av covid-19. Hittil er det registrert til sammen 3.436 personer med koronasmitte i Oslo.

— Betydelig mer smitte nå enn i sommer

— Merk at tallet over antall smittede ikke er et uttrykk for hvor mange som er smittede eller syke per i dag, da vi ikke vet med sikkerhet hvor mange av de smittede som har blitt friskmeldte, presiserer helsetaten i den siste statusrapporten om koronasmitte.

— I august ble det registrert totalt 455 nye tilfeller. Dette er betydelig flere enn i både mai, juni og juli, da det ble registrert mellom 100 og 259 smittetilfeller, skriver helseetaten.

Powered by Labrador CMS