Vann- og avløpsetaten ber oslofolk fortsatt spare på vannet. Ifølge etaten har alt regnet den siste tiden kun økt vannmagasinene i Marka med 1 prosent.
Vann- og avløpsetaten ber oslofolk fortsatt spare på vannet. Ifølge etaten har alt regnet den siste tiden kun økt vannmagasinene i Marka med 1 prosent.

Trodde du alt regnet gjorde at du kan dusje lenge? Neida, vi må fortsatt spare på vannet, sier Oslo kommune

Det har kommet en del regn i Oslo den siste tiden. Da skulle man tro oslofolk slapp å spare på vannet. — Det hjelper litt, men det er langt opp til normal fyllingsgrad i magasinene, sier Frode Hult i vann- og avløpsetaten.

Publisert

Vann- og avløpsetaten har tall på hvor mye vann det er i magasinene i Marka, der oslofolks vann hentes fra. Og det er fortsatt et godt stykke igjen til normal vannmengde.

Magasinfyllingen i Maridalsvassdraget er i dag på 68,5 prosent. Normalen for denne perioden er 88,5 prosent. Regnet som har falt de siste dagene har økt magasinfyllingen med kun 1prosent, opplyser etaten i en pressemelding.

— Regn i sentrum hjelper ingenting

— Det er langt opp til normal fyllingsgrad, og dermed må vi fortsette med vannsparingstiltakene vi har i dag. Jevnlig nedbør og godt med snøsmelting om våren er avgjørende for en trygg vannforsyning utover våren og sommeren, sier seksjonsleder Frode Hult.

— Nedbøren som faller i sentrum, gir ingenting til vannforsyningen, skriver vann- og avløpsetaten.

Maridalsvassdraget består av 29 vann i Nordmarka hvor Maridalsvannet er det nederste. Det er de samlede vannmengdene i hele vassdraget som utgjør magasinkapasiteten.

Miljøbyråden har egne dusjråd

— Derfor er det kun regn som faller innover i marka som har øker fyllingsgraden. Regn som faller i Oslo sentrum, har derfor ingen effekt på magasinfyllingen, sier Hult.

Miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) mener folk kan følge hennes eksempel når de sparer på vann.

Hun gir oslofolk et dusjeksempel fra sin egen hverdag.

— Jeg har for eksempel blitt mye mer påpasselig med å skru av dusjen når jeg tar sjampo i håret. Til vanning av blomster bruker jeg restene av drikkevann fra glass og mugger. Enkle tiltak som alle kan gjøre, sier Hellvin Stav.

Powered by Labrador CMS